Horia Moculescu, primele declarații despre starea sa de sănătate: „Am niște probleme, o boală de plămâni din cauza fumatului”

Data publicării:
Horia Moculescu, captura foto EVZ
Descriere foto: Horia Moculescu, captura foto EVZ

Horia Moculescu a oferit primele declarații despre starea sa de sănătate. Marele artist suferă de o boală de plămâni. 

Horia Moculescu are mari probleme de sănătate din cauza fumatului excesiv timp de 42 de ani. Marele artist a fost diagnosticat cu o boală la plămâni și face un tratament pentru a crește nivelul de oxigen. Horia Moculescu nu se află internat în spital, iar starea lui de sănătate este una bună. 


Horia Moculescu a declarat că a fumat timp de 42 de ani câte 70 de țigări pe zi și regretă enorm că a picat pradă acestui viciu. Compozitorul s-a lăsat de fumat în urmă cu 20 de ani, dar problemele de sănătate nu îi dau pace nici acum. 


''Am niște probleme de BPOC, înseamnă o boală de plămâni din cauza fumatului excesiv de pe vremuri. Nu mai fumez de 20 și ceva de ani. Trebuie să-mi completez oxigenul cu oxigen dintr-un aparat. Asta este tot. Nu sunt internat. Am fost numai să-mi fac un CT'', a mărturisit Horia Moculescu la Antena Stars.


Nidia Moculescu, fiica marelui compozitor Horia Moculescu, a anunțat, în urmă cu un an,  că tatăl ei a fost diagnosticat cu Bronhopneumopatie Obstructivă Cronică (BPOC).


”Tata a fost confirmat cu BPOC. O boală căpătată din cauza țigărilor. A fumat 30 de ani. Sunt alături de el, este normal să îi fiu alături, nu gătim împreună, mai mult el gătește, iar de sărbători vom petrece separat, eu cu prietenii mei, iar tata cu prietenii lui. Ne împărțim”, a spus Nidia Moculescu, la emisiunea ”Prieteni de la 11”, difuzată pe Antena 1, în urmă cu un an.


Cel mai mare regreat al artistului este că a picat pradă viciului de a fuma, iar asta i-a afectat profund sănătatea. 


„Cel mai mare regret din viaţa mea este acela că am fumat. Am făcut asta vreme de 42 de ani. Este o mare prostie să fumezi. Problema a fost că fumam prea mult. Ajunsesem să fumez peste 70 de ţigări pe zi, ceea ce era enorm. Nu regret nimic, nici măcar cea de-a patra căsnicie, care mi-a fost atât de nocivă şi de toxică. Singurul regret rămâne acesta. Sunt foarte fericit că am avut tăria să renunţ la ţigări!”, declara artistul pentru Revista VIP, în urmă cu câțiva ani.

 

Citește și: Adda a mâncat prima pizza, după 1 an de regim alimentar strict. Vedeta a izbucnit în lacrimi: „A fost cea mai bună pizza pe care am mâncat-o vreodată”



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel