Horia Moculescu are probleme de sănătate: „De asta a și renunțat la vârsta de 65 de ani la țigări”

Data publicării:
Horia Moculescu, captură video Youtube
Descriere foto: Horia Moculescu, captură video Youtube

Fosta soția a lui Horia Moculescu a vorbit despre problemele de sănătate cu care compozitorul se confruntă în prezent.

Horia Moculescu, ajuns la vârsta de 85 de ani, s-a confruntat în ultima vreme cu diferite probleme de sănătate. După ce în urmă cu ceva timp, compozitorul a fost infectat cu COVID-19, la scurt timp după aceea, pianistulului i s-a făcut rău chiar în timpul unui spectacol, când i-a speriat pe toți cei prezenți acolo. Acum, fosta sa soție a dezvăluit faptul că Horia Moculescu este din nou pregătit să ajungă pe mâinile medicilor specialiști. Principala cauză este datorată, de data ceasta, obiceiului pe care compozitorul îl are încă din tinerețe, fumatul, care se pare că și-a pus destul de mult amprenta asupra sănătății sale. 

„Horia o să meargă luna aceasta, câteva zile, la Institutul Național de Gerontologie și Geriatrie "Ana Aslan", la tratament. A mai fost acolo, nu este prima dată! Știu că are anumite probleme medicale, un TBC din tinerețe, care revenise de ceva timp. Sănătatea lui i-a fost afectată foarte mult de fumat, de asta a și renunțat la vârsta de 65 de ani la țigări.

A fumat mult în viață asta. Îmi spunea mereu, atunci când vorbeam cu el că fumatul este cea mare greșeală a sa. El a făcut și mult sport la viața lui: atletism, rugby, tenis, înot și ski și asta a reușit să îi mai salveze sănătatea. Îmi zicea mereu să fac mișcare și vreau să îți mărturisesc că de doi ani m-am apucat serios de făcut sport. Totul datorită lui.”, a spus pentru Click! Mariana Moculescu, fosta soție a compozitorului.

Horia Moculescu se luptă cu o boală fără tratament: ”O durere permanentă”. Îl chinuie de mai bine de 14 ani

 

„Horia are picioarele slăbite. Îl dor foarte tare”

Horia Moculescu are, de asemenea, și problemele specifice vârstei sale. Acesta se deplasează cu dificultate, însă fosta sa soție spune că bărbatul nu renunță la obiceiul de a-și îndeplini treburile casnice singur. Totuși, acesta este ajutat și de fiica sa, care îl iubește foarte mult. 

„Mai știu și că Horia are picioarele slăbite. Îl dor foarte tare de aceea merge și greu pe stradă plus că urcă scările la fel de greu. Nidia are mare grija de el, îl iubește enorm. Horia este un bărbat prețios! Îți dai seama ce ne-am face fără el. El ține casa singur...o casă mare de 140 metri pătrați.

Horia este îngerul nostru păzitor, al meu și al Nidiei, pe Pământ. Țin foarte mult la Horia. Noi două îl avem doar pe Horia. El este singura noastră familie, alte rude nu mai avem. Nici nu vreau să mă gândesc la alte lucrurile mai rele care i se pot întâmpla. Gândesc doar lucruri pozitive, nimic mai mult”, a mai spus Mariana Moculescu pentru sursa citată.

Recunoașteți personajul. Este unul dintre cei mai apreciați compozitori din România

 

Ce spunea compozitorul, cu privire la starea sa de sănătate

În urmă cu ceva vreme, Horia Moculescu vorbea despre viciul pe care l-a avut încă din tinerețe și, chiar dacă a renunțat în timp la fumat, țigările au lăsat urmări grave asupra stării sale de sănătate.

''Am niște probleme de BPOC, înseamnă o boală de plămâni din cauza fumatului excesiv de pe vremuri. Nu mai fumez de 20 și ceva de ani. Trebuie să-mi completez oxigenul cu oxigen dintr-un aparat. Asta este tot'', a mărturisit Horia Moculescu la Antena Stars, în urmă cu ceva vreme.

Citește și: Cristi Minculescu, de nerecunoscut. Artistul și-a schimbat complet look-ul: „Am luat cu asalt și TikTok-ul”



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel