Horia Moculescu se luptă cu o boală fără tratament: ”O durere permanentă”. Îl chinuie de mai bine de 14 ani

Data publicării:
Horia Moculescu, captura foto EVZ
Descriere foto: Horia Moculescu, captura foto EVZ

Horia Moculescu a vorbit despre boala care îl chinuie de mai bine de 14 ani. 

Horia Moculescu a fost prezent la un eveniment pentru a primi un premiu pentru întreaga activitate. Din cauza căldurii, compozitorului i s-a făcut rău, iar imaginile cu acesta, în timp ce stătea așezat și era ajutat de câțiva oameni, au ajuns în presă. Imaginile respective au reușit să îngrijoreze publicul, însă artistul spune că starea sa este una bună și că era firesc să i se facă rău, în condițiile în care termometrele arătau 36 de grade, iar buletinul său 86 de ani. 

Horia Moculescu: „Nu am leșinat deloc”

”Parțial color cu sănătatea. A fost un eveniment, o premiere a Revistei Actualitatea Muzicală, la Operă.

Nu am leșinat deloc, doar am rugat un băiat, care stătea în dreptul ferestrei, că nu aveam aer condiționat, și era foarte cald, să mă lase pe mine să stau acolo.

El avea 20 de ani și eu 85 de ani. Asta a fost tot. Lămuresc povestea pentru că atunci când am avut probleme, nu a știut nimeni”, a mai precizat compozitorul Horia Moculescu.

Horia Moculescu, adevărul despre starea lui de sănătate

Artistul a recunoscut că se confruntă de mai bine de 14 ani cu sindromul Morton. Horia Moculescu a povestit că a descoperit boala, după ce a simțit senzația de amorțeală între degete, dar și durerea pronunțată. Ulterior, acesta a fost supus la două intervenții chirurgicale, însă fără rezultat. 

”Am la piciorul stâng, am aceeași problemă. Sufăr de vreo 14 ani cu el. Sunt operat în ultimii 5 ani de două ori. Pentru mai nimic aproape… dar care mă chinuiește cu o durere permanentă. Este un sindrom, Morton. Sindron Morton operat. Presupune durere”, a mai spus Horia Moculescu, pentru FANATIK.

Boala cu care a fost diagnosticat marele artist, din cauza fumatului


Horia Moculescu a dezvăluit, în urmă cu ceva timp, că probleme de sănătate pe care le are se datorează fumatului. Marele compozitor a afirmat că a fumat timp de 42 de ani câte 70 de țigări pe zi și regretă enorm că a picat pradă acestui viciu. Artistul s-a lăsat de fumat în urmă cu 20 de ani, dar problemele de sănătate nu îi dau pace nici acum. 


''Am niște probleme de BPOC, înseamnă o boală de plămâni din cauza fumatului excesiv de pe vremuri. Nu mai fumez de 20 și ceva de ani. Trebuie să-mi completez oxigenul cu oxigen dintr-un aparat. Asta este tot'', a mărturisit Horia Moculescu la Antena Stars, în urmă cu ceva vreme.

Cel mai mare regreat al artistului este că a picat pradă viciului de a fuma, iar asta i-a afectat profund sănătatea. 

„Cel mai mare regret din viaţa mea este acela că am fumat. Am făcut asta vreme de 42 de ani. Este o mare prostie să fumezi. Problema a fost că fumam prea mult. Ajunsesem să fumez peste 70 de ţigări pe zi, ceea ce era enorm. Nu regret nimic, nici măcar cea de-a patra căsnicie, care mi-a fost atât de nocivă şi de toxică. Singurul regret rămâne acesta. Sunt foarte fericit că am avut tăria să renunţ la ţigări!”, declara artistul pentru Revista VIP, în urmă cu câțiva ani.

Horia Moculescu: „Am făcut COVID. Am stat în spital o săptămână”

„Este îngrozitor de cald, eu nu suport căldura! Stau cu aerul condiționat și cu ventilatoare. Nu sunt mai fragil, dar acum două săptămâni am făcut COVID. Am stat în spital o săptămână. Plămânii sunt afectați, sunt gata afectați de la fumat. M-am simțit, cum să vă explic, destul de ok, destul de în regulă. Am avut simptome de tuse, de oboseală. M-am internat la Spitalul de Boli Infecțioase Matei Balș”, a povestit compozitorul, potrivit spynews.roGoogle News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel