Hârtia igienică, vinovată de cancer, colesterol, boli hepatice. Ce este Bisfenolul A. Semnul care-ți arată că e toxică. Fii atentă la asta, mai ales dacă ești femeie

Data publicării:
Sursa foto: pexels.com
Descriere foto: Sursa foto: pexels.com

N-ai știut asta despre hârtia igienică. Unde greșești când îți alegi hârtia igienică și la ce să fii extrem de atentă, mai ales dacă ești femeie. Substanțele toxice din hârtia igienică.

Hartia igienică este un obiect nelipsit din casele tuturor, iar alegerea hârtiei igienice ține de fiecare dintre noi. Mulți aleg hârtia igienică după miros, alții după grosime, alții după preț. 

Ei bine, potrivit cercetatorilor, coloranții și parfumurile din compoziția hârtiei pot duce la apariția diverselor probleme de sănătate. Agenția pentru Siguranța Alimentară și Controlul Medicamentelor a interzis încă din anul 1987, anumiți compuși chimici utilizați pentru colorarea și parfumarea hârtiei igienice.

Substanțe precum:

- Bisfenol A, folosit în procesul de reciclare a hârtiei

- clorul, folosit pentru albirea hârtiei

- parfumurile

- coloranții sau formaldehidele utilizate pentru mărirea densității hârtiei.

Toate acestea duc la apariția problemelor grave de sănătate cum ar fi infecții ale tractului urinar, fisuri anale, infecții fungice și probleme rectale.

Publicat în revista Environmental Science & Technology al Societății Americane de Chimie, un nou studiu sugerează că hârtia igienică pe care o folosim este plină de substanțe per- și polifluoroalchilice (PFAS). Sunt substanțe chimice toxice "pentru totdeauna" care nu se descompun în gropile de gunoi și prin urmare, durează pentru totdeauna.

Citește întreaga știre pe DC Medical.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel