Halva turcească de casă. Rețeta specială a lui Vlăduț de la Neatza: „Un desert de post, foarte accesibil pentru orice gospodină”

Data publicării:
Vlăduț, halva de casă, captură video Youtube, colaj Spectacola
Descriere foto: Vlăduț, halva de casă, captură video Youtube, colaj Spectacola

Vlăduț de la Neatza cu Răzvan și Dani a dezvăluit o rețetă delicioasă și sănătoasă de halva de casă.

Suntem în Postul Paștelui, iar dulcele face parte, preponderent în această perioadă, din meniul nostru. Și, pentru că deserturile de post nu sunt la fel de variate ca și cele de dulce, foarte mulți oameni își concentrează atenția asupra unui aliment extrem de popular: halvaua. Totuși, ce cumpărăm de la supermarket poate avea unele efecte destul de dăunătoare asupra siluetei, dar partea cea bună este că vă puteți prepara propria halva acasă. Celebrul bucătar de la Neatza cu Răzvan și Dani, Vlăduț, a dezvăluit o rețetă excelentă de halva turcească de casă.

Ingrediente:
ulei 
făină
cafea
vanilie
fructe oleaginoase la alegere

Mod de preparare:

„Trebuie să specific faptul că e un desert de post, foarte accesibil și îl pate face orice gospodină.

Trebuie să puneți uleiul la încins, peste el se pune făina, iar apoi se stinge cu cafeaua ușor îndulcită și se fierbe foarte bine, ca să rumenim făina, iar în felul acest obțineți o ciulama ușor densă, aromatizată cu vanilie, în care puteți adăuga orice fel de fructe oleaginoase, cum ar fi alunele de pădure, migdale, fistic, nuci, muguri de pin, stafide și tahini, adică pasta de susan și susanul. Este o rețetă simplă, foarte variată. Merge servită alături de o cafea și face o dimineață perfectă.

Depinde foarte mult de topping-urile pe care le folosiți, aceasta e o halva turcească de casă, nu una industrială. Este o ciulama, spusă pe românește.”, a declarat Vlăduț, în cadrul emisiunii matinale de pe Antena 1. 

Te-ar putea interesa și: Ce tip de carne nu trebuie să pui niciodată pe grătar. Greșeala pe care o fac mulți oameni: „Starea noastră de sănătate o să fie afectată”

Care sunt proteinele ce nu trebuie să ne lipsească în post

Invitat în cadrul emisiunii Pastila de Frumusețe, Dr. Florin Ioan Bălănică ne-a dezvăluit care ar trebuie să fie proteinele pe care este necesar să le includem în meniul de post.

„Ce înseamnă proteina de origine vegetală? Pe vremuri consumau fasole boabe, verde, ciuperci. Lucrurile au rămas la fel, pe lângă ele au apărut însă și altele, care nu făceau parte din cultura românească. Spre exemplu, năutul, lintea, sunt boabe foarte sănătoase care pot face parte dintr-un meniu de post. 

Dacă vom cunsuma alimente de post la întâmplare, tendința va fi să consumăm alimente cu densitate calorică mare pe volum mic, vorbim despre zacuscă, cartofi prăjiți, alimente care sunt la îndemâna oamenilor în această perioadă, dacă nu se organizează. De aceea se îngrașă marea majoritate a persoanelor în post.”, a declarat Dr. Florin Ioan Bălănică, în cadrul emisiunii Pastila de Frumusețe.

Te-ar putea interesa și: Alimentele nocive pentru sănătate și siluetă. Dr. Florin Bălănică: „Consumate constant și pe termen lung, ne fac rău” / EXCLUSIV

Meniul ideal pentru o zi de post

Mai mult, specialistul ne-a dezvăluit întregul meniu pentru o zi de post. Doar dacă-l vom respecta vom reuși să nu acumulăm kilograme în plus în această perioadă. 

Micul dejun: o pastă de năut sau fasole boabe pe care să o consumăm alături de alte legume și o felie de pâine. 

Prima gustare poate fi un fruct, cu fructoză mai puțină, adică mărul verde sau fructele de pădure sau un pahar de lapte vegetal fără zahăr.

Prânz: ciuperci la grătar, supă cremă de linte verde sau broccoli.

La gustarea doi poate fi un iaurt din soia sau tot un pahar de lapte vegetal. Avem o varietate largă de produse de origine vegetală

Cina e o masă foarte importantă, ne pregătește pentru somn. Legumele și proteinele vegetale se digeră greu. Este de preferat să nu consumăm boabele. E potrivită fasolea verde, ciupercile, chiar și numai o salată. Doar așa vom putea ține post, fără să luăm în greutate. În post e bine să consumăm cantități mici de alimente.”, a conchis medicul.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Homepage


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel