Halloweenul în Mexic. Cum se sărbătorește ”Dia de los Muertes”. Mirela Vescan: „ Ei speră să-și întâlnească strămoșii”

Data publicării:
Sursa foto: unsplash, autor Salvador Altamirano
EXCLUSIV
Descriere foto: Sursa foto: unsplash, autor Salvador Altamirano

Mi-Th Influencer, cu Mirela Vescan și Thea Haimovitz, a prezentat cum se sărbătorește Halloweenul în Mexic.

Mirela Vescan și Thea Haimovitz au adus în fața publicului cea mai populară sărbătoare americană sărbătorită în noaptea de 30 octombrie, Halloween-ul. Așadar, prima ediție a emisiunii Mi-Th Influencer a exemplificat cum putem obține un machiaj perfect de Halloween, specific în Mexic, dar și cum se sărbătorește „Dia de los Muertes. 

Cum se sărbătorește  ”Dia de los Muertes”

„Machiajele din Mexic sunt duse într-o zonă veselă, colorată, dar așa sunt și ei. Speră că în noaptea de Halloween să se întâlnească cu strămoșii lor. Au o abordare foarte veselă, cântecele sunt foarte vesele, au altare unde pun fotografiile străbunilor. Este foarte important să nu îți uiți străbunii, să îți aduci aminte de ei. Poate că tot anul nu te-ai gândit la ei, dar în noapte aia trebuie. Este bine să le oferi mâncarea preferată și tu să te fardezi specific zonei lor. Și iile lor tradioționale sunt diferite. O ie mexicană este ca un machiaj de-al lor, înflorat, vesel, cu buline, cu contraste, culorile sunt vii. Au un spirit destul de vesel, iar sărbătoarea asta „Dios de los Muertes” este foarte frumoasă la ei. ”, a spus Mirela Vescan  în cadrul emisiunii Mi-Th Influencer.

Cum realizezi, pas cu pas, un machiaj de Halloween

 Celebrul make-up artist a oferit cele mai ascunse trucuri, dar a explicat și pas cu pas ce trebuie să faci, astfel încât machiajul să fie ușor de realizat acasă. 

„În primul rând, trebuie pregătită fața standard cu fond de ten, cu pudră, orice machiaj începe așa. Acum folosim un truc, punem pe față o dischetă demachiantă, o poziționăm pe zona orbitelor și ne-am trasat un traseu și ne iese machiajul. Putem face și o Minnie Mouse cu trucul acesta. După care, punem fondul de ten portocaliu, este pe bază de apă și se aplică normal, cu buretele. Îl putem folosi și în machiajele normale, dacă vrem să obținem niște culori extraordinare. Punem creion negru, în interiorul pleoapei inferioare. După care punem fond de ten negru, putem folosi și un creion negru, fiecare poate folosi orice are în casă și se umple locul unde am aplicat dischetele și am lăsat zona liberă. Ideea de plecare a machiajului este forma unui craniu uman și unde este negru sunt orbitele. Este aspirațional să pui și sclipici în machiajele de Halloween.”, a declarat Mirela Vescan în cadrul emisiunii Mi-Th Influencer.

Machiaj de Halloween pas cu pas, cu Mirela Vescan

„Desenăm vârful nasului, facem un triunghi sau încercăm să astupăm vârful. Pentru conturul buzelor s poate folosi și un creion negru de ochi. Acesta trebuie să fie ușor exagerat, am ridicat linia în sus ca să îi dăm o tentă simpatică. Apoi, trecem o ață pe sub buze și o prindem după urechi. Dacă vrem să maturizăm o față, îi trasăm obrajii pe deasupra aței, dacă nu, mergem sub ață și desenăm obrajii cu o linie. Apoi punem aplicații, găsim flori în casă, eu le-am cumpărat din magazin și le-am refăcut, petală cu petală, ne pregătim înainte. Am dus machiajul spre sărbătoarea mexicană. Eu am folosit și puțină textură UV, iar dacă pui și niște lumină UV, atunci te va speria.”, a continuat make-up artistul.

Citește continuarea AICI

Youtube video imageGoogle News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel