Gromovnic, vechiul horoscop al românilor, previziuni pentru anul 2021: „Toamna cu multe boli. Moarte în neamul omenesc“

Data publicării:
Unsplash.com/ autor Daniele Levis Pelusi
Descriere foto: Unsplash.com/ autor Daniele Levis Pelusi

Gromovnicul este o carte de astrologie din cele mai vechi timpuri. Numit și Zodiacul popii, vechiul horoscop al românilor se presupune că a pătruns pe teritoriul țării  înaintea secolului al XVII-lea. Gromovnicul are 7 astre, numite în carte planete, care guvernează soarta persoanelor sau descriu anii guvernați. Anul 2021 este guvernat de prima planetă, Saturn.

Zodiacul popii sau Gromovnic: Prevestiri despre timp, evenimentele politice şi întâmplări omeneşti, sub stăpânirea celor şapte planete. Potrivit Gromovnicului, fiecare din cele şapte planete stăpâneşte (domină) din şapte în şapte ani. Anul 2021 este dominat de Saturn.

Potrivit cărții Gromovnicul din bătrâni, apărută în anul 1993  la Editura Porțile Orientului din Iași, „Saturn stăpâneşte zodia Sâmbetei şi este mai mare decât pământul de 22 ori; aduce rău oamenilor flegmatici şi fricoşi; face pe oameni beţivi şi curvari şi crezători lesne minciunilor. Sub planeta Saturn este bine a "începe învăţătura a schimba vechile obiceiuri““

Gromovnic românesc, previziuni pentru anul 2021: „Toamna cu multe boli. Moarte în neamul omenesc“


„Saturn (stăpâneşte în anii 1993, 2000, 2007, 2014, 2021, 2028 etc.) Când se naşte Cronos, care se numeşte Saturn cu zodia Vărsătorului de apă care este locuinţa lui, atunci iarna va fi vânturoasă, mijlocul potrivit, sfârşitul cu înghețuri şi cu vânturi, primăvara potrivită cu puţine ploi.

Citește continuarea pe Știri Diaspora.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Horoscop


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel