Grigore Leșe se retrage la o mănăstire, după ce a suferit un atac cerebral: „Viața mea a fost un amestec de provocare, de vrajă, de ispită”

Data publicării:
Grigore Leșe, sursa instagram
Descriere foto: Grigore Leșe, sursa instagram

Grigore Leșe a anunțat că se retrage la o mânăstire, în urma unui atac cerebral.

Grigore Leșe a făcut primele declarații, după ce a luat decizia de a se retrage la o mănăstire. Artistul a dat vestea chiar înainte de Paște.


„Se spune că nu e bine să stai într-un loc, trebuie să schimbi oamenii și locul, eu sunt la al cincelea popas. (…) Viața mea a fost un amestec de provocare, de vrajă, de ispită. Totul în viață este imprevizibil, nu știi niciodată ce-ți oferă viața. Eu zic așa, că mie mi-a oferit prea mult, Dumnezeu mi-a dat prea mult. Că dacă Dumnezeu mi-a dat prea mult, eu trebuie să dăruiesc. Eu zic că după atâta umblete pe drumul acesta al lui Leșe, umblu de cam vreo 45 de ani, am stat pe drumul acela, nu m-am abătut”, a mărturisit Grigore Leșe, în cadrul emisiunii Acces Direct, potrivit Spynews.


Grigore Leșe, lecție de patriotism: "Nu sunt o vedetă. Nu sunt la modă”

Născut în Țara Lăpușului, a început să horească încă de la vârsta de 3 ani, întreaga sa carieră artistică este marcată de aproape 1000 de concerte susținute în țară și străinătate, și  de lansarea a peste 100 de cântece și a 9 albume cu muzică străveche. Realizator de radio și televiziune, profesor universitar de etnomuzicologie, autor a patru cărți, doctor în muzică și doctor Honorius Causa al Universității de Vest Vasile Goldiș din Arad, Grigore Leșe poate fi considerat o adevărată comoară a folclorului românesc. 

Invitat în emisiunea "40 de întrebări cu Denise Rifai", de la Kanal D, Grigore Leșe a fost întrebat dacă se consideră patriot.

"Sunt patriot prin ceea ce fac, performez în artă. Ce înseamnă să fii patriot? Nu moștenești patriotismul, devii patriot, prin performanțe personale. Eu n-am transformat cântecul în business. În momentul în care te duci spre business lucrurile se schimbă", a spus Grigore Leșe la "40 de întrebări cu Denise Rifai".


Grigore Leșe: Eu sunt un cântăreț care s-a apropiat de știință


Marele artist spune că nu se consideră vedetă, ci un muzician care s-a apropiat de știință. 

"Nu sunt o vedetă. Nu sunt la modă. Eu dezvolt un proiect pentru muzica profundă, un proiect pentru România. Aici este neînțelegerea. Oamenii vor tot timpul să mă pună într-o echipă. Pe drumul ăsta cred că sunt singur, cu muzicile profunde din muzica tradițională. Eu sunt un cântăreț care s-a apropiat de știință. Acasă am întâlnit o știință pură, empirică.  Grigore Leșe nu este nici rapsod, nu e nici cântăreț, este muzician. Să se înțeleagă foarte bine asta. Nu se înțelege, din păcate. Artiști sunt puțini", a precizat Grigore Leșe la "40 de întrebări cu Denise Rifai".

Grigore Leșe: Viața e ca un ghem. Eu trebuie să descâlțesc ghemul, trebuie să dau sens
În plan personal, Grigore Leșe este divorțat și are un fiu, în vârstă de 40 de ani. Artistul a divorțat de Maria Voichița Grigore, căreia i-a lăsat casa din Cluj. Cei doi au rămas în relații bune, iar fosta soție încă îl așteaptă „acasă”.


"Vă mai așteaptă acasă fosta soție?", l-a întrebat Denise Rifai pe Grigore Leșe.

"Dar cum să nu mă aștepte. Când mă duc la Cluj, vine acolo, merge la concertele mele. Ea e singură acolo, eu sunt singur aici. E copilul, are 40 de ani. Eu am o cruce de dus. Întâlnirile astea nu mai depind de mine, că m-oi întoarce, nu vreau să mă declar fiu risipitor. Eu am luat o hotărâre. Viața e ca un ghem. Eu trebuie să descâlțesc ghemul, trebuie să dau sens", i-a răspuns Grigore Leșe lui Denise Rifai.

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel