Greșelile pe care le faci după ce folosești toaleta. Care e cea mai bună hârtie igienică și De Ce să NU mai folosești șervețele UMEDE

Data publicării:
Foto Freepik
Descriere foto: Foto Freepik

Îngrijirea zonelor intime este esențială pentru menținerea sănătății.

Îngrijirea zonelor intime este importantă mai ales atunci când aveți hemoroizi sau fisuri anale. În plus, dacă zona intimă nu este îngrijită corespunzător riscați și infecții. Iată 10 sfaturi medicale care te vor ajuta să eviți problemele de sănătate.

Cum ai grijă de zona intimă

Știi cum să te ștergi în zonele intime? Este o întrebare surprinzătoare, știm, dar a o face într-un mod greșit are implicații asupra sănătății. Imposibilitatea de a te șterge corect în zonele intime, ar putea provoca o infecție a tractului urinar sau ar putea agrava problemele rectale existente, cum ar fi hemoroizii sau fisurile anale.

Iată modalitățile corecte și greșite de a face acest lucru, plus câteva sfaturi și trucuri utile.


De ce e bine să te ștergi din față în spate


Probabil ați auzit această directivă de când erați copil și este foarte importantă.

"Acest lucru înseamnă ștergerea în direcția de la uretra la anusul dumneavoastră. Sunt mult mai multe bacterii în zona rectală; de aceea, trebuie să evitați să trageți hârtia igienică în cealaltă direcție spre uretra. Aducerea acestei bacterii în față poate contribui la o infecție a tractului urinar. Ștergeți din față în spate dacă ați urinat sau ați avut o mișcare intestinală", arată Alyssa Dweck, MD, un ginecolog în Westchester County, New York, potrivit Health. 

Care este cea mai potrivită hârtie igienică

Cel mai bun tip este hârtia igienică moale, albă, care nu este colorată și nu este parfumată. Hârtia igienică subțire, cu striații sau parfumată poate provoca iritații sau chiar o reacție alergică. Nu toată lumea va avea o reacție dacă nu folosește cea mai bună hârtie igienică. 

 

Nu insistați


Dacă aveți hemoroizi - vene umflate ar putea să simțiți nevoia să vă ștergeți viguros. Numai că este total greșit. 

"Hemoroizii creează falduri și îngreunează curățarea zonei. Hemoroizii externi cauzează adesea durere, mâncărime sau sângerări, astfel încât dușul cu apă caldă este o opțiune bună. Uscați ușor zona cu un prosop moale după duș", a mai spus medicul. 

Citește continuarea pe DC Medical.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel