Greșelile care accentuează îmbătrânirea prematură a pielii. Alina Șchiopescu: „De aici apar iritațiile, blocarea porilor, punctele negre” / VIDEO

Data actualizării: | Data publicării:
Sursă foto: Freepik/miss_ty
EXCLUSIV
Descriere foto: Sursă foto: Freepik/miss_ty

Alina Șchiopescu, dermato-cosmetician, a fost invitata Andreei Cercel, în emisiunea Pastila de Frumusețe, unde a dezvăluit care sunt greșelile care favorizează îmbătrânirea prematură a pielii.

Unul dintre cei mai mari vinovați, dar și unul dintre cei mai buni prieteni ai noștri este soarele! Acesta își lasă amprenta pe tenul nostru și contribuie la procesul de îmbătrânire a pielii pe tot parcursul anului, nu doar în timpul verii. Expunerea excesivă la radiațiile ultraviolete ale soarelui poate provoca deteriorarea pielii în timp, conducând la apariția ridurilor, petelor pigmentare și altor semne de îmbătrânire prematură. Astfel, protejarea pielii împotriva radiațiilor solare este esențială pentru menținerea sănătății și frumuseții pe termen lung.

Este important să adoptăm măsuri de protecție solară pe tot parcursul anului, inclusiv în zilele înnorate sau în sezoanele mai reci, când mulți ar putea fi tentați să neglijeze aplicarea cremelor de protecție solară. Utilizarea regulată a unui produs cu factor de protecție solară (SPF) adecvat este esențială pentru a reduce riscul de deteriorare a pielii cauzată de radiațiile UV. 

Importanța utilizării cremei cu SPF

Alina Șchiopescu, dermato-cosmetician, a fost invitată  în cadrul emisiunii Pastila de Frumusețe unde a vorbit despre importanța utilizării cremelor cu SPF adecvate pentru fiecare tip de ten, recomandând creme de tip emulsie pentru tenul gras și creme cu proprietăți antiinflamatoare și SPF pentru cei cu acnee. Aceasta a evidențiat, de asemenea, beneficiile produselor medicale care conțin peroxid de benzoil și SPF 15 sau 30, subliniind că acestea au ingrediente active mai eficiente decât cele comerciale.

„Vorbim despre crema cu SPF. Pentru tenul gras trebuie să folosim o cremă de tip emulsie sau dacă avem acnee sunt creme cu proprietăți antiinflamatoare și SPF. SPF-ul nu trebuie să fie 50 în acnee pentru că acoperă porii.

Sunt produse medicale care au în compoziție peroxid de benzoil, SPF 15 sau 30. Aceste produse medicale clar au ingrediente multe mai active și funcționează mult mai bine. Cele comerciale nu au aceste ingrediente active foarte bine definite și clar nu-și vor face treaba”, a spus Alina Șchiopescu, dermato-cosmetician, în cadrul emisiunii Pastila de Frumusețe, difuzată pe Spectacola.

Te-ar putea interesa și: Adio ridurilor din jurul ochilor. Alina Șchiopescu a dezvăluit metodele prin care le putem preveni / VIDEO

Greșelile care accentuează îmbătrânirea prematură a pielii. Alina Șchiopescu: „De aici apar iritațiile, blocarea porilor, punctele negre”

Curățarea și demachierea corectă a tenului sunt, de asemenea, aspecte esențiale, pentru a evita iritațiile, blocarea porilor și formarea punctelor negre.

„Aceasta este prevenția: crema cu SPF, curățarea și demachierea tenului. Sunt foarte importante. De aici apar iritațiile, blocarea porilor, punctele negre. Trebuie să folosim corect un demachiant și să exfoliem tenul, dar, atenție, nu cu scruburi, pentru că irită. Putem folosi scrub pe corp, dar nu pe față”, a mai precizat Alina Șchiopescu, dermato-cosmetician, în cadrul emisiunii Pastila de Frumusețe, difuzată pe Spectacola.

Te-ar putea interesa și: Produsul pe care îl aplici zilnic pe ten și care poate accelera apariția ridurilor. Alina Șchiopescu: „Nu trebuie să facem asta, clar” / VIDEO



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Valentina Miu | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel