Greșeala pe care o fac majoritatea persoanelor în post și duce la acumularea kilogramelor în plus. Cori Grămescu: „Se adună caloriile fără să clipim”/ VIDEO

Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV

 Cori Grămescu a dezvăluit motivul pentru care foarte multe persoane se îngrașă în post.

Cori Grămescu, nutriționist și instructor de pilates, a fost invitata Georgianei Ioniță în cadrul emisiunii Pastila de Frumusețe, de la Spectacola, DC News și DC Medical, unde a abordat și unul dintre cele mai discutate subiecte ale momentului: motivul pentru care ne îngrășăm în post. Mai sunt câteva zile până la Crăciun, timp în care majoritatea creștinilor au renunțat la produsele pe bază animală, însă acestea nu sunt singurele alimente pe care religia le interzise în post, este de părere nutriționistul.

„Tradițiile noastre culinare sunt foarte frumoase și gustoase și nu ar trebui să ne ferim de ele, dar sigur că e important să fim atenți, pentru că se adună caloriile fără să clipim. Postul are puține zile în care se mănâncă ulei, deci dacă ținem post, ar trebui să-l ținem până la capăt. Meniul e destul de problematic, pentru că nu acoperă necesarul de proteine și, inevitabil, mâncăm paste, făinoase, preparate calorice, grase, bogate în carbohidrați, ceea ce nu ne ajută. Dacă am face postul corect și dacă am mânca proteina vegetală corectă, să mâncăm diversificat pentru a avea toți aminioacizii esențiali, ar fi o perioadă de detox.”, a declarat Cori Grămescu, în cadrul emisiunii Pastila de Frumusețe, de la Spectacola, DC News și Dc Medical.

Citește și: Cele mai mari greșeli pe care le facem, când încercăm să slăbim. Cori Grămescu: „Cel mai rău lucru pe care i-l putem face corpului nostru este...”

Motivul pentru care te îngrași în post

Unul dintre factorii principali care duce la acumularea kilogramelor în plus în timpul postului este vremea răcoroasă de afară, spune Cori Grămescu. Odată cu instalarea frigului, organismul are și el nevoie de mai mult „combustibil”, iar dacă noi nu-i oferim nutrienții esențiali, ci calorii goale, suntem predispuși în acest fel unui număr mai mare de kilograme. 

„Eu nu sunt vreun specialist în meniul de purificare spirituală, deci nu știu să spun cum trebuie ținut post din punctul de vedere al bisericii, dar cred că e o perioadă bună, în care e important să respectăm asta. Dar meniul tradițional de post nu e vreo fericire din punct de vedere nutrițional. E frig afară, iar nevoia de mâncare calorică crește, nu avem nici proteine, deci nu ne săturăm cât trebuie, de aici oamenii se îngrașă în post, am observat că 2-3 kilograme se acumulează.”, mai spune nutriționistul. 

VEZI și: „Nu mă pot opri din mâncat”. Gori Grămescu, pericolul înfometării după excesele alimentare: „Să fim serioși, nu tânjește nimeni după broccoli”

De ce ne face rău fasolea

Un alimente extrem de consumat de către români în perioada postului este fasolea. Cu toate acestea, ea poate provoca, în aceeași măsură, și destul de multe probleme digestive. Acest lucru este cauzat de modul de preparare la care majoritatea persoanelor recurg în ziua de astăzi, când nu mai au răbdare să o pregătească așa cum făceau gospodinele în trecut.

„Fasolea necesită un întreg proces de gătire, iar multă lume nu are această disponibilitate de timp, ceea ce înseamnă că atunci când mâncăm fasole în cantități mare nu ne face neapărat bine și atunci lumea o cam evită.”, a mai declarat aceasta.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Diete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel