Grammy 2022: Jazzmanul american Batiste şi canadianul Justin Bieber, în fruntea nominalizărilor

Data publicării:
Jon Batiste, captură video YouTube
Descriere foto: Jon Batiste, captură video YouTube

Muzicianul american de jazz Jon Batiste şi cântăreţul canadian Justin Bieber sunt în fruntea nominalizărilor pentru premiile Grammy, cele mai importante distincţii ale industriei muzicale americane, potrivit listei prezentate marţi

Cu 11 nominalizări, pianistul afro-american şi totodată artist R&B în vârstă de 35 de ani este cu mult în faţa megastarului pop canadian în vârstă de 27 de ani, cu opt nominalizări. Doja Cat şi H.E.R. au, de asemenea, opt, iar Billie Eilish şapte. Olivia Rodrigo, o cântăreaţă şi actriţă americană în vârstă de 18 ani, are şi şapte nominalizări.


Câştigătorii vor fi anunţaţi pe 31 ianuarie 2022, la Los Angeles, în cadrul celei de-a 64-a ceremonii de decernare a premiilor Grammy, difuzată de CBS, una dintre cele cinci mari reţele naţionale de televiziune din SUA, şi, bineînţeles, pe internet.

Harvey Mason Jr, preşedintele Academiei de înregistrări, a declarat într-un comunicat că "aceste nominalizări reflectă frumuseţea peisajului muzical de astăzi, variat şi divers", notează Agerpres.

 

Premiile Grammy 2021. Cele mai premiate vedete. Beyonce și Taylor Swift au făcut istorie

 

Beyonce a stabilit un nou record la premiile Grammy 2021. A devenit cea mai premiată femeie din istoria galei. 


 
Beyonce este acum cea mai premiată femeie din istoria Premiilor Grammy. Artista a fost premiată la următoarele categorii: cea mai bună interpretare R&B ("Black Parade"), cel mai bun videoclip ("Brown Skin Girl"), cea mai bună piesă rap şi cea mai bună interpretare rap. 


Taylor Swift a făcut și ea istorie. A devenit prima femeie care a câștigat albumul anului de trei ori. Vedeta a fost recompensată pentru albumul „Folklore”. Doar Frank Sinatra, Paul Simon și Stevie Wonder au câștigat vreodată premiul albumul anului de trei ori. 


Premiile Grammy - Principalii câștigători

Albumul anului: Taylor Swift - Folklore

Recordul anului: Billie Eilish - Everything I Wanted

Cântecul anului: HER - I Can’t Breathe

Cel mai bun artist nou: Megan Thee Stallion



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel