Gogoși răsucite, fără drojdie. O rețetă extrem de simplă și rapidă

Gogoși răsucite, sursa pixabay/ sursa นิธิ วีระสันติ
Descriere foto: Gogoși răsucite, sursa pixabay/ sursa นิธิ วีระสันติ

Gogoșile răsucite fără drojdie sunt extrem de gustoase și se prepară foarte rapid. 

INGREDIENTE:

350 g făină

250 g ricotta/urdă

100 g zahăr

1 ou mediu

60 ml lapte

1 lămâie medie (doar coaja rasă)

6 g praf de copt

1 varf cuțit sare

600-700 ml ulei de arahide/floarea soarelui

MOD DE PREPARARE: Punem într-un vas ricotta/urda, bine scurse. Adăugăm oul, făina, praful de copt cernut, coaja de lămâie rasă, zahărul, sarea și laptele.Frământăm până obținem un aluat omogen. Dacă este foarte lipicios, putem adăuga maxim 1-2 linguri de făina în plus, nu mai mult. Acoperim vasul în care se află aluatul, cu folie de plastic alimentară și îl punem în frigider pentru 15 minute. După repaus, împărțim aluatul în bucăți de 60 g. Pe masa pudrată cu făina, rulăm fiecare bucata de aluat într-un cordon de cca 20 cm. Răsucim cordonul obținut ca în imaginea de mai jos și sigiliăm bine capetele. Încingem uleiul într-o cratiță largă, cu fund gros. Temperatura uleiului trebuie să atingă cca 160°C pentru niște gogoși prăjite uniform. Prăjim câte 2-3 gogoși deodată, nu mai multe, pentru că se umflă foarte mult in timpul prăjirii. Scoatem gogoșile răsucite, le scurgem bine și le tăvălim prin zahăr tos fin sau le pudrăm cu zahăr pudra vanilat.

POFTĂ BUNĂ!

 

Autorul articolului: Romina Băluță | Dată: 19 feb, 17:39 | Categorie: Retete
Get it on App Store Get it on Google Play