"Godzilla vs. Kong" a stabilit un nou record în box-office-ul nord-american din era pandemiei

Data publicării:
Godzilla vs. Kong. Captură foto YouTube
Descriere foto: Godzilla vs. Kong. Captură foto YouTube

Filmul "Godzilla vs. Kong", produs de Warner Bros., a stabilit un nou record în box-office-ul nord-american din era pandemiei de COVID-19, după ce a obţinut încasări de 32,2 milioane de dolari în urma proiecţiilor organizate în 3.064 de cinematografe de vineri până duminică, în weekendul său de debut, potrivit datelor comunicate de compania Comscore

Precedentul record de încasări în weekendul de debut pe timp de pandemie în America de Nord fusese stabilit de lungmetrajul "Wonder Woman 1984", lansat de Crăciun şi care a obţinut încasări de 16,7 milioane de dolari în primul său weekend pe marile ecrane nord-americane.

"Godzilla vs. Kong", lansat miercurea trecută, a acumulat până în prezent încasări de 48,5 milioane de dolari în America de Nord.

Pelicula reprezintă cel de-al patrulea lungmetraj produs de Warner Bros în cadrul francizei "MonsterVerse", creată în colaborare cu studioul de producţie Legendary. În acest film, cei doi monştri uriaşi - Godzilla şi King Kong - se luptă într-o bătălie spectaculoasă, de al cărei rezultat depinde soarta omenirii.

Regizat de Adam Wingard, filmul îi are în rolurile principale pe actorii Alexander Skarsgard, Millie Bobby Brown, Rebecca Hall, Brian Tyree Henry, Shun Oguri, Eiza Gonzalez şi Julian Dennison.

Filmul "Godzilla vs. Kong" a fost lansat în afara Americii de Nord pe 24 martie şi a obţinut în weekendul său de debut încasări de 121,8 milioane de dolari în 38 de ţări, înregistrând astfel cel mai bun debut în box-office-ul internaţional pentru un lungmetraj hollywoodian de la începutul pandemiei de COVID-19.

Box-office-ul global al acestui film a ajuns la 285,4 milioane de dolari.

"The Unholy", un film horror cu accente supranaturale, produs de Sony, a debutat pe poziţia a doua în box-office-ul nord-american, cu încasări de 3,2 milioane de dolari obţinute din 1.850 de cinematografe.

Pelicula, ce marchează debutul regizoral al cineastului Evan Spiliotopoulos, îi are în rolurile principale pe actorii Jeffrey Dean Morgan, Katie Asleton, William Sadler şi Diogo Morgado şi prezintă povestea lui Alice, o fată cu deficienţe auditive care, după o presupusă vizită a Fecioarei Maria, începe într-un mod inexplicabil să audă, să vorbească şi să îi vindece pe cei bolnavi. Pe măsură ce tot mai mulţi oameni vin să asiste la miracolele sale, o serie de evenimente terifiante încep să se producă.

Thrillerul de acţiune "Nobody", produs de Universal, a coborât pe locul al treilea cu încasări de 3 milioane de dolari obţinute din 2.567 de cinematografe în cel de-al doilea weekend al său de proiecţii.

Regizat de Ilya Naishuller şi avându-l ca protagonist pe Bob Odenkirk, acest film spune povestea unui bărbat - subestimat şi cu aspect comun - care ajută o femeie agresată într-un autobuz de mai mulţi bătăuşi şi care devine ţinta unui traficant de droguri răzbunător.

Clasat pe locul al patrulea, filmul de animaţie "Raya and the Last Dragon", produs de Disney, a obţinut încasări 2 milioane de dolari din 2.031 de cinematografe în cel de-al cincilea weekend al său de proiecţii în America de Nord.

Regizat de Don Hall şi Carlos Lopez Estrada, acest lungmetraj animat cu accente de film de acţiune şi de aventuri se inspiră din cultura Asiei de Sud-Est şi are o intrigă plasată în ţinutul fictiv Kumundra. Pelicula prezintă povestea unei fete care porneşte într-o călătorie primejdioasă pentru a găsi ultimul dragon din lume, care să o ajute să îşi unească poporul, divizat de o străveche fiinţă supranaturală cu puteri malefice, notează Agerpres. 

Filmul beneficiază de o distribuţie alcătuită predominant din actori americani de origine asiatică, iar printre artiştii care asigură vocile unor personaje principale se află Kelly Marie Tran şi Awkwafina.

Filmul animat "Tom and Jerry", produs de Warner Bros., s-a clasat pe locul al cincilea cu încasări de 1,4 milioane de dolari obţinute din 2.273 de cinematografe în cel de-al şaselea weekend al său de proiecţii organizate în America de Nord.

Regizat de Tim Story, filmul se bazează pe legendarele personaje de desene animate Tom şi Jerry şi reprezintă o combinaţie inspirată între animaţia clasică şi tehnicile live-action. Lupta tradiţională dintre pisică şi şoarece izbucneşte din nou atunci Jerry se mută în cel mai luxos hotel din New York cu o zi înainte de o căsătorie considerată "nunta secolului", forţându-l astfel pe organizatorul ceremoniei, ajuns la disperare, să îl angajeze pe Tom pentru a îl scoate pe şoarece în afara hotelului.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Cinematografie


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel