Giulia Rossignoli, mare întâlnire cu celebra Benedetta Barzini: „Ceva nemaipomenit. Ne-a povestit toată viața ei” EXCLUSIV”

Data publicării:
EXCLUSIV

Giulia Rossignoli ne-a dezvăluit cum a ajuns să lucreze în lumea modei, dar și care au fost cele mai importante lecții pe care le-a învățat de la celebra Benedetta Barzini.

Născută în Italia, la Milano, Giulia Rossignoli s-a îndrăgostit de artă în copilărie. De la desen și pictură, în adolescență a luat primul contact cu lumea modei. S-a înscris la un liceu cu specializarea „design vestimentar”, iar de acolo a pornit aventura ei, oficială, în fascinanta lume a modei. Urmând apoi să urmeze prestigiosul colegiu de modă „Nuova Accademia di Belle Arti”.

În urmă cu 7 ani, Giulia Rossignoli s-a mutat în România, din dragoste, așa cum ne-a mărturisit în platoul Spectacola și DC News. Dragoste pe care o pune în tot ce face, considerând că aceasta este „cheia succesului”. Și-a format o familie frumoasă, dar și un business care se extinde de la zi la zi. 

VEZI ȘI: Giulia Rossignoli, motivul pentru care a renunțat la Italia pentru România. Ce a impresionat-o cel mai mult în țara noastră: „Asta m-a atras...”/ EXCLUSIV

Pasionată de frumos și de romantism, ea creează rochii fabuloase pentru românce, fiind unul dintre designerii preferați ai vedetelor. 

Și nu doar doamnele se bucură de creațiile ei. În pandemie, la puțin timp după ce a venit pe lume fiica sa, Marilu, designerul vestimentar a pus pe picioare un brand de haine de ocazie pentru copii.

„Prima prima întâlnire cu arta cred că a fost la grădiniță. Mergeam la o grădiniță de măicuțe și surprinzător, aveau foarte multe jucării „fashioniste”. Pe vremea aceea aveam un fel de „Barbie - îmbracă-mă”, practic tu desenai hăinuțele păpușii Barby și aia a fost cumva, atunci am simțit o atracție foarte mare acolo. Am crescut am tot desenat în timpul liber . Desenam încontinuu. Mama a văzut lucrul acesta, m-a trimis la o academie de artă de copii, aveam 5 sau 5 ani, și după școală mergeam la această academie de artă. Și cu mama, deși ea fiind doctor, nu te aștepți, dar făceam tot felul de activități foarte artistice cu ea, desenam,  făceam desen pe sticlă, decupaj, cream niște obiecte cu niște decupaje, desenam. 

Deci ea m-a îndrumat foarte mult spre artă și, bineînțeles când trăiești în Italia, arta se injectează în venă. Când era mai mică eram mai atrasă de artă. Îmi plăceau obiectele, nu neapărat hainele în sine. După  care am crescut și  când trebuie să alegi liceul, nu știu cum să face în România, dar în Italia te trimit să vezi diferite licee din școala generală,  ca să găsești cel mai potrivit pentru tine. Și sunt foarte multe licee de specialitate în Italia. Așa am am ajuns la liceu de fashion design, pentru că inițial văzusem doar cele artistice, după care profesorul meu mi-a zis: ești foarte talentat la modă, la desen, hai să vedem și niște școli de modă. Când am intrat, mi-aduc aminte că mi s-a părut că e un vis, deci era atât de frumos, făceau niște activități atât de frumoase, înveți să creezi  cap-coadă, să croiești, să coși, mi-a plăcut foarte mult ce am văzut, ce creaseră niște copii. Părea deja ceva foarte grandios și mi-a plăcut atât de mult și am zis „ăsta ăsta trebuie să fie drumul meu”, a declarat Giulia Rossignoli în emisiunea Întâlnire cu Arta, de la Spectacola și DC News. 

A avut-o ca profesor pe celebra Benedetta Barzini

A urmat apoi Universitatea de Design Vestimentar „Nuova Accademia di Belle Arti”, unde a avut-o ca profesoară pe celebra Benedetta Barzini, care încă activează în lumea modelingului, la vârsta de 79 de ani. Deși îi era profesoară de antropologie, Benedetta Barzini i-a predat și câteva lecții despre viață, modă și feminitate, pe care Giulia le poartă cu ea și azi. 


„A fost profesoara mea de antropologie, Benedetta Barzini care  încă este model și a fost prima femeie din Italia care a reușit să apară în coperta VOGUE, de foarte tânără. A avut contacte cu niște oameni care sunt niște legende: Salvador Dali, Andy Warhol, în anii 60, când a fost ea în vogă și ne-a povestit toată viața ei. A fost ceva foarte inspirațional. A fost ceva nemaipomenit”, a mai spus designerul vestimentar. 

Cea mai importantă lecție primită de la Benedetta Barzini

„Să fii mereu tu, să fii autentic, să alergi după pasiunile tale și să reușești în viață cu muncă, pentru că nici pentru ea nu a fost ușor. Să îți faci cât mai multe conexiuni. Asta ne-a învățat, să încercăm să fim cât mai conectați cu lumea, încât să putem și noi să facem ceva important în viață”, a mai spus frumoasa artistă.  

VIDEO:



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Georgiana Ioniţă | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel