Gigi Becali intervine în scandalul suspendării Simonei Halep: „Banii contează! A câștigat 30-40 de milioane de euro, să fie sănătoasă”

Simona Halep, Gigi Becali /Captură video
Descriere foto: Simona Halep, Gigi Becali /Captură video

Gigi Becali a avut o reacție neașteptată cu privire la decizia de suspendare din tenis a Simonei Halep. 

Cazul Simonei Halep a stârnit multe reacții, în mare parte de încurajare la adresa sportivei. Și Gigi Becali a avut să-i transmită sportivei un mesaj, însă acesta este unul neașteptat. Latifundiarul din Pipera este de părere că aceasta nu ar trebui să se lase afectată de această decizie și să se bucure de banii câștigați din tenis, fără a mai visa la o revenire. 


Mai mult, omul de afaceri este de părere că în spatele suspendării ar fi vorba de bani și nu de vreo „manevră”.

„La ce nu mă pricep, cum să vorbesc? Eu văd prisma banului, eu așa o văd. Adică, dacă vedem lucrurile spirituale, atunci, da, dar, dacă vorbim de lume, trebuie să includem banii, că, fără bani, nu se poate.

Simona, ce? Are bani, milioane de euro... nu știu, din punctul meu de vedere. Probabil ea e afectată ca sportivă, vrea să mai joace.

A făcut bani. Să se liniștească, să fie sănătoasă și să își vadă de viața ei, că are bani, milioane, să nu o mai afecteze așa de tare. Totul numai pentru bani în lumea asta. Nu mai câștiga și ea mult acum. A câștigat ea bani, milioane, are bani, 30-40 de milioane de euro, să fie sănătoasă.

Dacă era să deranjeze, îi făcea o manevră înainte, când era numărul unu mondial și numărul doi mondial. Îi făcea acum, când e altul un umăr mai încolo?- A făcut bani și la revedere, să fie sănătoși! Gata! Pentru bani. Ce a făcut? Ține cont cineva de trofee? Bani, aia e! ”, a spus Gigi Becali, în cadrul emisiunii „La Măruță”. 

 

 

Care este starea Simonei Halep, după decizia primită


 
„Șocată aș putea să spun și e o mare nedreptate ce se întâmplă, nu am luat niciodată dopaj și nu m-am dopat absolut niciodată, și toate acestea o să iasă la iveală într-o zi, și o să las experții să discute absolut orice pentru că ei știu mai bine ceea ce s-a întâmplat, și sunt convinsă că într-o zi o să dovedesc că sunt nevinovată și că sunt curată. Tot ce s-a întâmplat a fost nedrept din toate punctele de vedere, sunt foarte dezamăgită și pot să spun că sunt șocată că se poate judeca un sportiv doar pe presupunere, pe nimic concret. Analizele mele de sânge au fost negative și nu s-a găsit absolut niciodată substanțe interzise. La urină, doar pe data de 29 când a ieșit o cantitate infimă de Roxaduxat, și aceasta a fost totul. Acum trebuie să ajung la TAS, o să fac apel la această decizie fără sens din punctul meu de vedere și sper că o să iasă adevărul la iveală într-o zi, și o să lupt până la capăt ca să dovedesc acest lucru”, a declarat Simona Halep pentru Știrile PRO TV. 


Decizia poate fi contestată
 
Românca poate contesta decizia la TAS. Dacă aceasta va fi menținută, Simona Halep nu se mai poate întoarce în tenis mai devreme de octombrie 2026.


 Jucătoarea română de tenis Simona Halep a fost suspendată pe o perioadă de patru ani pentru dopaj, a anunţat, marţi, Agenţia Internaţională pentru Integritate în Tenis (ITIA).

ITIA a precizat că un tribunal independent a suspendat fostul lider mondial pentru două încălcări separate ale Programului Antidoping din Tenis (TADP).

Prima încălcare a regulamentului în cazul Simonei Halep (31 ani), dublă campioană de Mare Şlem (Roland Garros 2018, Wimbledon 2019), este legată de identificarea substanţei interzise roxadustat la US Open în 2022, în urma unui test antidoping în timpul competiţiei, iar a doua este legată de neregularităţile fin paşaportul său biologic (ABP).

Tribunalul independent tribunal, stabilit de Sport Resolutions, s-a reunit pe 28 şi 29 iunie, la Londra şi a audiat experţi ştiinţifici care au depus mărturie în favoarea româncei, care a vorbit şi ea în faţa tribunalului, se arată în comunicatul ITIA.

Pe 11 septembrie 2023, tribunalul a confirmat că a decis că jucătoarea a comis ''violări intenţionale'' ale Regulamentului Antidoping potrivit articolului 2 din TADP: prezenţa şi uzul substanţei roxadustat în mostra de urină colectată de la Simona Halep pe 29 august 2022, la US Open; folosirea unei substanţe sau metode interzise în 2022, pe baza a 51 de analize ale sângelui furnizare de jucătoare ca parte a programului ABP.

Tribunalul a acceptat argumentul Simonei Halep că a luat suplimente alimentare contaminate, dar a determinat că volumul ingerat de jucătoare nu putea da ca rezultat concentraţia de roxadustat identificată în mostra pozitivă.

Şi acuzaţia legată de paşaportul biologic a fost menţinută, tribunalul susţinând că nu există motive pentru a pune la îndoială ''puternica opinie'' unanimă a celor trei experţi independenţi (APMU) care au considerat că "probabil dopajul" este explicaţia pentru neregularităţile din paşaportul biologic al sportivei.

Halep fusese suspendată provizoriu în octombrie 2022, iar perioada sa de ineligibilitate este luată în considerare din 7 octombrie 2022 până pe 6 octombrie 2026. Jucătoare poate face apel la această decizie.

„Agenția Internațională de Integritate a Tenisului (ITIA) confirmă că un tribunal independent a suspendat-o pe Simona Halep pentru o perioadă de 4 ani, din cauza încălcării Programului Anti-Doping. Dubla campioană de Grand Slam, în vârstă de 31 de ani, a fost găsită vinovată pentru două încălcări separate. Prima, cu substanța interzisă roxadustat, la US Open 2022. A doua este legată de iregularitățile din pașaportul său biologic, notează Agerpres.

Tribunalul Independent Sports Resolutions, întrunit pe 28 și 29 iunie 2023 la Londra, a ascultat opiniile specialiștilor și pe cele ale reprezentanților lui Halep. Halep în persoană a prezentat dovezi în fața curții“, a transmis ITIA.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Dată: 14 sep 2023, 09:14 | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience