Gigi Becali critică ultima dorință a maestrului Ion Dichiseanu: "Nu se face aşa ceva. Să-l ierte Dumnezeu”

Data publicării:
Gigi Becali, foto Romaniatv.net
Descriere foto: Gigi Becali, foto Romaniatv.net

Gigi Becali a criticat ultima dorință a marelui actor Ion Dichiseanu, care a dorit ca mașina mortuară să fie condusă de o femeie.

Maşina mortuară cu care a fost adus la Cimitirul Bellu trupul neînsufleţit al actorului Ion Dichiseanu a fost condusă de o femeie, aceasta fiind una dintre dorinţele lui Ion Dichiseanu.

"Nu se face aşa ceva. Să-l ierte Dumnezeu pentru ce a făcut. S-a gândit până şi la moarte... tot cu femeile. Dacă e să fii cu Hristos nu poţi să fii cu femeile încontinuu. Tre să laşi femeile", a declarat Gigi Becali la înmormântarea lui Ion Dichiseanu, potrivit Observator. 

 

Marele actor, înmormântat cu onoruri militare


Marele actor Ion Dichiseanu a fost înmormântat sâmbătă în onoruri militare, el fiind decorat de președintele Klaus Iohannis cu Ordinul "Serviciul Credincios" în grad de ofițer.

Maestrul a fost înmormântat în sicriu alb, în haine albe. La fel s-au îmbrăcat și fiica și fosta soție a actorului, Simona Florescu, pentru a îndeplini dorința marelui actor. 

Sicriul cu trupul neînsuflețit a fost luat la ora 10:00 din foaierul Teatrului Nottara, iar la ora 12:00, cortegiul funerar a ajuns la Cimitirul Bellu din Capitală, unde marele actor a fost înmormântat în onoruri militare, pe Aleea Artiștilor, lângă mormântul Ionelei Prodan. Un cor de preoți au oficializat slujba.

Sicriul marelui actor a fost acoperit cu drapelul tricolor iar pe cruce a fost înfăşurat un fular al echipei Rapid Bucureşti.

Potrivit Agerpres, printre zecile de admiratori prezenţi la înmormântarea lui Ion Dichiseanu s-au numărat şi omul de afaceri Viorel Păunescu, Aurel Pădureanu, soţul Corneliei Catanga, sau patronul echipei de fotbal FCSB, Gigi Becali.

Omagii i-au mai fost aduse lui Ion Dichiseanu, cât a fost depus în foaierul Teatrului Nottara, de actorii Valentin Teodosiu, Eugen Cristea, Tudorel Filimon, Răzvan Bănică, fosta gimnastă Sandra Izbaşa, cântăreţul Paul Surugiu - Fuego.

Tot la Teatrul Nottara i-a adus un ultim omagiu şi galeria echipei de fotbal Rapid Bucureşti. Suporterii au venit cu o coroană de flori pe care era scris mesajul "Regrete eterne. Liga suporterilor Rapid".

 

Ion Dichiseanu s-a stins din viață joi, 20 mai, la vârsta de 87 de ani.

 

Ion Dichiseanu s-a născut pe 20 octombrie 1933, în Adjud, și a devenit unul dintre cei mai cunoscuți actori de film, teatru, televiziune, radio, dar și scriitor. Fiind student la Politehnică, Ion Dichiseanu a fost îndrumat spre actorie de către nepoata lui George Vraca. Din bogata sa filmografie, 48 de pelicule, amintim: „Darclée” (1960), lungmetrajul în regia lui Mihai Iacob în care maestrul Dichiseanu a debutat, „Post-restant” (1961), „Porto-Franco” (1961), „Tudor” (1962), „Titanic vals” (1964), „Frumoasele vacanţe (1967), „Amprenta” (1967) sau „Bătălia pentru Roma. Rolul Pierre Vaillant, din celebrul serial românesc „Toate pânzele sus”, rămâne un reper în cariera sa. Ca de altfel, şi prestaţiile sale din „Tunelul”, „Trandafirul Galben”, „Titanic Vals”, „Pistruiatul”, „Revanşa” şi „Burebista”. Pentru interpretarea din „Clipa”, în regia lui Gheorghe Vitanidis,  a luat premiul ACIN, în 1979. Ion Dichiseanu a filmat și alături de regizorul Radu Jude, având o scurtă apariţie în „Babardeală cu bucluc sau porno balamuc”, film premiat cu Ursul de Aur la Berlinala 2021.

 

În anul 2002, Ion Dichiseanu a fost decorat cu Ordinul Naţional „Serviciul Credincios” în grad de Cavaler, iar în 2015 a primit o stea pe Aleea Celebrităţilor, în semn de preţuire pentru întreaga activitate în domeniul teatrului şi filmului. Un an mai târziu, a lansat cartea „Am fost rivalul regelui. Povestea mea de iubire cu Sara Montiel”, în care artistul evocă momente petrecute alături de frumoasă divă spaniolă.


În martie 2017, actorul Ion Dichiseanu a primit „Premiul pentru Întreaga Carieră” în cadrul celei de-a XI-a ediţii a Galei Premiilor Gopo, iar în luna mai a aceluiaşi an, a fost lansat la Bookfest volumul „Ion Dichiseanu: Adevărul, mai frumos decât legenda”, care cuprinde memoriile sale.

 

În 2019, actorul Ion Dichiseanu a fost decorat la Cotroceni cu Ordinul Naţional “Serviciul Credincios” în grad de Ofiţer pentru întreaga carieră artistică. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel