Gigi Becali a construit prima biserică ortodoxă în Africa. Suma investită se ridică la numărul sutelor de mii de euro

Data actualizării: | Data publicării:
Gigi Becali, captură video Youtube/ TRINITAS TV
Descriere foto: Gigi Becali, captură video Youtube/ TRINITAS TV

Gigi Becali a sponsorizat contrucția unei biserici ortodoxe în localitatea Rwamagana.

Gigi Becali a pus bazele primei biserici ortodoxe într-un stat african, pentru care ar fi plătit suma de 800.000 de euro. Noul lăcaș sfânt va fi construit în localitatea Rwamagana, care nu a fost însă aleasă întâmplător, notează click!. Aici a avut loc în anul 19994, timp de 100 de zile, cel mai mare masacru comis în lume, în ultimii 50 de ani. Atunci, aproximativ 1 milion de oameni și-au pierdut viața.

De această nouă lucrare s-a ocupat un preot român, părintele arhimandrit Nectarie,  misionar în Africa. La slujba de sfințire va fi prezent și patriarhul Theodoros al Africii.  

”Am venit aici în Rwanda şi am văzut suferinţa şi nevoile oamenilor. În mai 2021 am fost în audienţă la domnul Gigi Becali la palat şi i-am povestit că vreau să ridic o mare biserică şi să construim case pentru ajutorarea săracilor, să plătim operaţii pentru bolnavi. Mi-a promis tot sprijinul şi cu banii lui am ridicat întâi biserica din Rwamagana. Practic suntem pionieri aici, lumânările, vinul de împărtăşanie, icoanele, totul aducem din România de două ori pe an. Pentru biserică am adus un pictor, tot din ţară.”, a povestit preotul, potrivit sursei citate. 

Gigi Becali nu va fi prezent la evenimentul de sfințire

Chiar dacă afaceristul și-ar fi dorit să fie prezent la acest eveniment, acesta spune că regulile sanitare sunt mult prea stricte, pentru a ajunge în Africa, întrucât a ales să rămâne în România. 

”Aş fi vrut acolo să văd cum se sfinţeşte biserica şi cum sunt creştinaţi oamenii, cum sunt aduşi pe calea cea dreaptă. Sunt însă vaccinuri, reguli sanitare care durează mult, sunt anevoioase şi mă opresc aici. Voi fi însă acolo cu gândul şi rugăciunea”, a declarat Gigi Becali, pentru sursa citată.

VEZI și: Porecla pe care Cristi Borcea o avea în închisoare. Așa era strigat de toți deținuții

Gigi Becali își ridică catedrală în valoare de 10 milioane de euro

Cel mai important lăcaș de cult construit de Gigi Becali abia de-acum urmează însă să fie gata. Patronul FCSB va ridica o catedrală în Pipera-Voluntari, care va arăta într-un design cu totul unic. Aceasta nu va avea nicio coloană în interior, va fi realizată după un model rusesc, tehnica mozaic. Catedrala va avea 11 metri înălțime, 40 de metri înălţime cu cruce, 35 metri lungime, 20 metri lăţime, subsol 3,6 metri, 300 tone fier, 2.000 mc beton, 10.000 mp cofraj, notează sura citată.

”Biserica o să mă coste, cu tot cu pictură cam 10 milioane de euro”, a declarat patronul FCSB.

Afaceristul este împotriva divorțului

Gigi Becali este un familist convins, acest lucru fiind demonstrat prin căsnicia lungă pe care omul de afaceri a reușit să o mențină timp de 28 de ani, rodul iubirii dintre el și soia sa, fiind reprezentat de cele trei fete. Pe lângă familie, pentru Gigi Becali este extrem de importantă și credința, astfel încât acesta îi judecă pe bărbații care aleg să își părăsească soțiile, crezând că au găsit ceva mai bun.

„Bărbații ăștia bogați, n-ai văzut cum le lasă pe neveste? Când devin mari, bogați, prima dată ce fac? S-o lase pe nevasta. Băi, nebunule, păi tu dacă ai lăsat pe nevasta ta și iei una mai frumoasă, tu o să ai fericire? Păi ți-a dat Dumnezeu, dar ai aruncat darul lui Dumnezeu! Că prima e dar, nevasta prima, ea este dar, orice s-ar întâmpla, cum, nu știu ce.

Zice Sfântul Apostol Pavel, poți s-o lași numai din desfrânare, dar și dacă ai puterea s-o ierți, s-o ierți. Poți s-o iei și pe a doua. Prima este dar, a doua este mila. Păi de ce este mila? Este mila că Dumnezeu din milă de bărbat care e nemernic sau că s-a întâmplat. Lui Dumnezeu îi e milă de el! Nu-l lasă fără soață, adică fără femeie, că așa i-a legat și îți mai dă voie să iei una. Dacă o mai lași pe a doua și o iei pe a treia, este blestem! După aia începe depresia.” a spus Gigi Becali în cadrul unui interviu, potrivit Ego.ro.

Anamaria Prodan îl atacă pe Gigi Becali: "Când ești agresat, nu poți să stai cu mâinile în sân”Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel