Gică Hagi, făcut praf după ce a ţipat la un copil de mingi: Se cheamă bullying, de manual!

Data publicării:
Facebook Farul Constanţa
Descriere foto: Facebook Farul Constanţa

Gică Hagi, patronul şi antrenorul celor de la Farul Constanţa, a avut o ieşire necontrolată la adresa unui copil de mingi în meciul câştigat de echipa sa cu FC Voluntari, scor 3-0. 

"Regele" a avut o ieșire nervoasă la adresa unuia dintre copiii de mingi, când i-a dat unui fotbalist de la FC Voluntari balonul rapid pentru a repune mingea în joc.

Tehnicianul celor de la Farul l-a certat pentru că nu a tras de timp, însă după reușita de la golul 3, al lui Florin Purece, s-a dus și s-a împăcat cu juniorul, scrie Digisport.ro.

Gheoghe Hagi a vorbit și despre momentul în care a răbufnit la adresa unui copil de mingi pentru că acesta a repus foarte repede minge în joc, dându-le șansa celor de la FC Voluntari să plece pe contraatac.

”Antrenorul trebuia să îi spună. Când echipa conduce, nu poate să joace rapid mingea. Am stat cu el și am vorbit. A fost șansa lui să vină în vestiar. A luat tricoul lui Adi Petre. S-a speriat de mine pentru că sunt balaur. Am momentele mele, dar l-am făcut fericit și o să își aducă aminte toată viața”, a declarat Hagi după meci.

Hagi, făcut praf: Ce a făcut e bullying, de manual! 

 

Editorialistul Decebal Rădulescu spune că ce a făcut Gică Hagi este un episod perfect de bullying, care însă nu este tratat ca atare în România. 

"Sunt siderat că trece aproape neobservat. Într-o țară cu reguli stricte și nivel de înțelegere al civilizației ridicat, probabil că s-ar fi dezbătut intens subiectul. S-ar fi luat atitudine. La noi a fost relatat scurt. Comentat ca un fapt divers. Iar apoi i s-a spălat imaginea lui Hagi, chiar cu ajutorul celui abuzat. L-a certat pe copil pentru că-și făcuse ca la carte treaba pe care tocmai el îl pusese s-o facă. Copilul nu pricepuse că, de fapt, trebuia să fure. Nu să fie corect. Cam cât de dezorientat și confuz credeți că trebuie să fie azi micuțul Iustin Racoviță?", a scris Decebal Rădulescu în Prosport.

"Ceea ce a făcut Hagi cu micuțul Iustin se cheamă bullying. De manual. Chiar dacă-mi voi atrage antipatii, cu care de altfel sunt obișnuit, mi-am propus să descriu lucrurile așa cum le văd, cum le simt și cum cred că ar trebui abordate. Asta indiferent dacă e vorba de Hagi sau de ultimul profesor dintr-o școală de sat care-și abuzează elevii.

În propria-mi familie m-am izbit de următorul discurs: „E un subiect prea sensibil. Greu de înțeles. Nu merită deschis. Plus că omul i-a făcut copilului un cadou, n-ai văzut?”. Asta cu „i-a făcut un cadou și gata” m-a intrigat și mai tare. Profund. Adică Hagi, copleșit de emoții negative face un gest urât, necontrolat, peste care ar trebui să trecem cu vederea pentru că i-a făcut un cadou băiatului", a mai scris editorialistul.

Comparaţie cu Ianis Hagi şi un oficial FRF

 

"Am în memorie un episod care m-a marcat. Cred că am fost unul dintre cei mai vehemenți critici ai unui ins care cu ani în urmă umilea un puști de 17 ani punându-l să-i care haina prin aeroporturi. Mai țineți minte? Era vorba de Ianis Hagi. Abuzat emoțional și verbal de un angajat FRF. Zoltan Kovacs numele lui. Coordonator al tuturor loturilor de juniori de la FRF în acea perioadă.

Hagi a luat atitudine în calitate de părinte și a dezvăluit printr-o scrisoare trimisă lui Anghel Iordănescu (Director tehnic FRF în perioada aia) că fiul lui a fost jignit și batjocorit. „Este inadmisibil ca un angajat al FRF să aibă asemenea comportament jignind și umilind niște copii spunându-le că sunt zero, că sunt niște nimicuri. Cum s-au simțit domnule Iordănescu niște copii în momentul în care erau jigniți și umiliți și certați?”. Avea dreptate sută la sută Hagi. Dar azi, cum s-a simțit, Gică, micuțul Iustin în fața unei țări întregi?", a concluzionat jurnalistul.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Sport


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel