Ghid pentru românii care își petrec vacanța în Grecia. Condițiile de călătorie după intrarea țării în zona roșie

Data publicării:
Grecia, sursa pixabay/ autor Michelle Raponi
Descriere foto: Grecia, sursa pixabay/ autor Michelle Raponi

Grecia, una dintre principalele destinații de vacanță pentru români, intră de la 1 august în zona roșie, ceea ce duce la modificări pentru cei care aleg să își petreacă concediul în această țară. 

Dacă nu sunt multe modificări, la intrarea în țară, sunt însă schimbări cruciale la revenirea în România. Un lucru rămâne la fel: tranzitul prin Bulgaria nu este afectat, dar perioada nu trebuie să depășească 24 de ore.

Cea mai importantă schimbare legată de o vacanță în Grecia este pentru persoanele nevaccinate. La revenirea în țară, acestea vor intra în carantină, indiferent dacă prezintă sau nu un test PCR negativ.

Singurele categorii exceptate de la măsura carantinei de 14 zile sunt:

-persoanele care s-au imunizat anti-COVID cu schema completă de cel puțin 10 zile;

-persoanele care au fost infectate cu coronavirus în ultimele 180 de zile și nu mai devreme de ultimele 14 zile copiii până la vârsta de 6 ani cei cu vârstele cuprinse între 6 și 16 ani;

-dacă prezintă un test PCR negativ nu mai vechi de 72 de ore.

Testul poate să fie făcut și după intrarea în țară Românii care revin în țară trebuie să completeze o declarație pe proprie răspundere, pentru Direcția de Sănătate Publică, în care precizează clar statul și localitatea din care se întorc și data plecării.

 

Citește continuarea pe Știri Diaspora și află ce documente trebuie să prezinte  românii la întrarea pe teritoriul Elen.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Stiri


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel