Gheboasă, primele declarații în urma scandalului de la Untold. Ce a spus artistul în apărarea lui: „Îi e frică. N-o să mai fie educat”

Sursă foto: Instagram/ Gheboasă
Descriere foto: Sursă foto: Instagram/ Gheboasă

Gheboasă, tânărul aritst de 21 de ani, a venit cu primele declarații referitor la episodul de la Untold. Tânărul este foarte hotărât în ceea ce spune.

Gheboasă, pe numele său real Gabriel Emil, s-a născut în Târgoviște și are 21 de ani. Acesta a fost adoptat de mic și a avut o viață grea în copilărie. Mai mult de atât, nefiind un adept al „cărții”, artistul s-a refugiat în artă și în sala de fitness. El este pasionat de aceste două lucruri, lăsând să se vadă destul de lejer acest detaliu, iar unul dintre cele mai importante lucruri este că tânărul pare a fi reprezentantul muzicii trap ( N.R: o combinație de muzică rapp și muzică electronică, ocazional și muzică rock) din România, care ia tot mai multă amploare. Artistul a participat la mai multe activități care l-au făcut vizibil pe micul ecran românesc. De la participarea la Survivor și până la alte mici spectacole și competiții muzicale, de la una dintre fiind exclus pe baza încălcării regulamentului, conform știridirecte.ro. O mare parte din renume și l-a clădit din colaborarea cu diverse alte personalități și postări pe platformele de socializare, în special pe TikTok. Ce mai merită menționat este că mentorul său, dar și persoana care l-a susținut în multe dintre demersurile sale, este GrasuXXL, un alt artist recunoscut în România.

Ce a spus în apărarea sa

Cu ocazia Untold din acest an, artistul a fost foarte tare pus pe jar din cauza criticilor ce i s-au adus în urma prestației sale pe scenă. El a fost arătat cu degetul de mai multe personalități din România, printre care Cristian Tudor Popescu și Marina Almășan,  dar și de publicul numeros care l-a acuzat că strică educația copiilor. În timp ce acesta a fost criticat, a primit și câteva susțineri, atât din partea publicului, cât și din partea lui Andrei Caramitru care a intervenit pentru artist. Cu toate acestea, și Mircea Badea a precizat câteva cuvinte prin care s-a declarat neutru față de această problemă. 

Cu ocazia unei intervenții la RomâniaTV, artistul și-a expus succint punctul de vedere:

„Într-adevăr, poate nu au fost cele mai bune versuri, dar eu nu sunt la festival ca să vin să educ copiii. Un om căruia îi e frică că copilul lui nu o să mai fie educat și că îi stric eu educația e un părinte care nu are grijă de copilul lui cum trebuie. Eu nu sunt ca să educ copilul.”, a declarat Gheboasă, în cadrul RomâniaTV.

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de Ghebe (@gheboasa11)

Prin urmare, cântărețul se dezice de responsabilitatea educării copiilor, sugerând că această „responsabilitate” i-a fost pusă pe nedorite în spate. El mai transmite că părinții ar trebui să fie siguri pe educația pe care o transmit copiilor lor, argumentând că el nu poate strica nimic prin muzica pe care o cântă.

Pentru a arăta și cealaltă parte de public, și anume cea care îl susține pe artist, am colectat câteva dintre comentariile fanilor lui Gheboasă:

„Nu trebuia să te duci, nu ești dator să le dai explicații.”, a spus unul dintre fani, referitor la prezența artistului în platoul RomâniaTV.

„Alea sunt versurile, nu vă place nu ascultați, dar sincer, piesa aia are un loc în inima mea”, a spus un altul, făcând referire la piesa în cauză, cântată la Untold.

„Trăim într-o perioadă mult prea sensibilă... Generațiile trecute au fost educate cu misoginismul crunt din versurile Paraziților (N.R: trupă românească de rapp) sau caracterul de băiat rău, de gangster, celor de la BUG Mafia. Sunt doar câteva exemple. Lumea are nevoie de divertisment, indiferent de cum îl percepi tu.”, a  spus un alt utilizator al platformei de socializare.

Kamara de la Survivor România a intervenit în apărarea lui

De asemenea, un alt cântăreț român a intervenit în apărarea lui Gheboasă, fiind vorba despre Kamara, și el participant la Survivor România:

„Nu am obiceiul să intru pe o postare și să comentez. Dacă îmi place ceva, dau like, o inimioară, două și merg mai departe. Hai să tratăm problema realist. În primă instanță, ce caută copiii la Nerversea sau la Untold? Părinții sunt responsabili de copiii lor până la 18 ani, de acolo nu mai sunt copii și sunt responsabili de deciziile lor. Educația se face acasă și la școală. Nu muzica te educă. Muzica e pentru divertisment. Fiecare e liber să asculte ce vrea. Am ascultat multe piese în care se înjură de zeci de ani și nu m-au influențat cu nimic. Vă îmbrățișez.”, a spus Kamara, pe rețelele de socializare.

Mesajul organizatorilor Untold cu privire la episodul Gheboasă

Prin urmare, unul dintre organizatorii Untold a declarat, potrivit Adevărul, că fiecare cântăreț este responsabil pentru propria imagine. Prin urmare, ei au transmis celor interesați că pot oricând să aleagă altă scenă.

„Gheboasă este exponentul curentului trap, care are o priză tot mai mare în România și în străinătate, la publicul tânăr. Pe de alta parte Gheboasă reprezintă doar unul din cei peste 250 de artiști, la o scena secundară, care a fost invitat la multe evenimente din țară, în acest an. Vom face o analiză să vedem care e cea mai potrivită cale între libertatea actului artistic și impactul pe care l-ar putea avea mesajele lui din timpul concertului. Nu ne putem preface că nu există un întreg gen muzical când el este atât de popular în România cât și în străinătate, în rândul tinerilor. Cred că este la fel de important și ce le mai oferim acestor tineri în festival și cum mergem noi în întâmpinarea lor. Ei ajung în festival cu o anumită cultură muzicală, dar noi îi expunem la multe alte genuri muzicale și experiențe pozitive. Expunerea este în ambele sensuri, acești tineri vin în festival pentru un gen muzical sau pentru un artist, dar au ocazia să descopere zeci de artiști din alte genuri muzicale. În același timp, dacă există participanți la festival deranjați de genul trap, ei au posibilitatea de a alege oricare din celelalte scene, cu genuri muzicale diferite. Aș mai menționa și faptul că noi nu am intervenit niciodată în actul artistic, deoarece credem în libertatea de exprimare. Fiecare artist își asumă mesajele si este responsabil de conținutul pe care îl livrează.”, a spus unul dintre organizatorii Untold.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: George Eduard Caramiciu | Dată: 08 aug 2023, 16:39 | Categorie: Showbiz


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience