Gestul unic în istorie făcut de Regina Elisabeta a II-a la înmormântarea Prinței Diana / VIDEO

Data publicării:
Printesa Diana, în timpul interviului acordat BBC, în 1995, captură foto Youtube/ Regina Elisabeta, captură video Youtube
Descriere foto: Printesa Diana, în timpul interviului acordat BBC, în 1995, captură foto Youtube/ Regina Elisabeta, captură video Youtube

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a domnit puțin peste 70 de ani și s-a stins din viață la venerabila vârstă de 96 de ani. De-a lungul timpului Regina a reușit cu succes să depășească mai multe crize și provocări cu care monarhia britanică s-a confruntat. Un astfel din moment s-a petrecut în 1997, la moartea Prințesei Diana.

Pe data de 31 august 1997, la Paris, în urma unui tragic accident de mașină, la doar 36 de ani, murea Diana Spencer, Prințesă de Wales. 

Lady Di, supranumită și „prințesa inimilor”, a murit după un accident auto petrecut în zorii zilei de 31 august 1997 în tunelul parizian Pont de l'Alma, după ce șoferul, care gonea nebunește pentru a scăpa de presă, fusese orbit de blițul paparazzilor care urmăreau mașina prințesei. Împreună cu Prințesa Diana au murit și șoferul limuzinei, dar și iubitul ei Dodi al-Fayed. Singurul supraviețuitor a fost bodyguardul prințesei.

Moartea Dianei a șocat lumea, mai ales că popularitatea sa era la cote inimaginabile. Viața și moartea Prințesei Diana continuă să fascineze și azi, la 25 de ani de la eveniment.

Însă tragedia din zorii zile de 31 august 1997 de la Paris, a aruncat monarhia britanică într-o criză uriașă după ce în anii de după cel de-al Doilea Război Mondial pe atunci tânăra Regină Elisabeta a II-a reușise să salveze monarhia, să o relanseze și să o consolideze după lungi șiruri de crize, începute în anii 1930 prin abdicarea Regelui Eduard al VIII-lea, unchiul ei.

Moartea Prințesei Diana a fost un test pentru monarhia britanică. După divorțul de Prințul Charles, pe atunci Prinț de Wales, actualmente Regele Charles al III-lea, popularitatea Prințesei Diana a continuat să crească, tensiunile și conflictele acesteia cu Regina Elisabeta a II-a fiind bine cunoscute.

Într-o instituție dogmatică cu reguli stricte precum Casa Regală, prin definiție tradițională și conservatoare, Prințesa Diana ieșea din tipar prin modul său extravagant, uneori rebel, dar mereu empatic și uman. Prezentă la evenimente de caritate în care îmbrățișa bolnavi de SIDA, popularitatea Prințesei Diana, dublată de carisma cu care era înzestrată, umbrea cu mult popularitatea Prințului Charles arătând britanicilor o prințesă dintr-o familie aristocratică cu rădăcini monarhice de secole, însă „coborâtă” în rândul oamenilor de rând. 

Citește continuarea pe DC News.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel