George Buhnici, verdict CNCD. Ce amendă a primit vloggerul pentru declarațiile despre celulită, vergeturi și minore / EXCLUSIV

Data actualizării: | Data publicării:
Sursa foto: George Buhnici, captură YouTube
EXCLUSIV
Descriere foto: Sursa foto: George Buhnici, captură YouTube

Cristian Jura, secretar de stat la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, a declarat, în exclusivitate pentru Spectacola, ce  amendă a primit vloggerul pentru declarațiile despre celulită, vergeturi și minore.

George Buhnici a scandalizat o țară întreagă cu declarațiile pe care le-a făcut într-un interviu televizat, în timp ce se afla la un festival de muzică.

"Am văzut și fete care nu arată bine și nu aș vrea să se interpreteze, dar suntem la festival și putem da vina pe orice. E după ora la care puteam să și fi consumat, habar n-am. Dar, serios, mai mergeți pe la sală, fetelor. Venim la mare ca să vedem piele și aș vrea ca pielea aia să nu aibă vergeturi. Deci, dacă ați investi în săliță cât investiți în tatuaje, cred că am fi toți mai bine. Încurajez pe toată lumea să dea un pic pe la sală”, a declarat Buhnici la Antena Stars.

Acesta a mers mai departe şi a spus că soţia sa arată ca o minoră. 

„Eu am norocul că am o soție care arată ca o minoră. Asta e șansa vieții mele, jur. Uită-te la ea! Câți ani îi dai?”, a spus George Buhnici.

Ulterior, vloggerul a revenit cu un clip pe YouTube în care își cere scuze pentru declarațiile făcute. În urma afirmațiilor descriminatoare la adresa femeilor, vloggerul  a fost audiat de către Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării.

 

La primele audieri la care a fost convocat la CNCD, în iulie, George Buhnici nu s-a prezentat, avocata sa cerând un nou termen pe motivul că „a suferit consecințe grave” după declarații. Pe data de 24 august, vloggerul s-a prezentat la CNCD. În urma audierilor, Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării a luat și o decizie finală.

 

George Buhnici, verdict CNCD

Cristian Jura, secretat de stat al Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării, a declarat, în exclusivitate pentru Spectacola, care este decizia finală în cazul dosarului lui George Buhnici. Acesta a mărturisit că amenda aplicată pentru afirmațiile sale este de 20.000 de lei.

 

„Astăzi, pe agenda de lucru a Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării a fost și cazul lui George Buhnici. În urma deliberărilor, colegiul director a hotărât să aplice o emendă de 20.000 de lei domnului Buhnici pentru afirmațiile pe care le-a făcut referitoare la femei. Vreau să menționez faptul că a fost o dezbatere în ceea ce privește amenda maximă care ar fi putut fi aplicată. Aceasta ar fi fost de 100.000 de lei, dar având în vedere că dânsul și-a cerut iertare public, ne-am oprit la această amendă de 20.000 de lei. Urmează ca domnul Buhnici să primească hotărârea motivată”, a declarat, în exclusivitate pentru Spectacola, Cristian Jura, secretat de stat la CNDC.

George Buhnici: „Am vorbit ca un mârlan, ca un băiețaș de cartier”

 

După ce declarațiile sale au devenit virale, George Buhnici a filmat un video în care își prezintă scuzele pentru jignirile aduse femeilor. 

„Da, am vorbit ca un mârlan, ca un băiețaș de cartier fără pic de minte în cap și fără experiență de viață, ca și cum aș fi fost fumat sau cel puțin amețit de băutură. (…)

Probabil, din dorința de a șoca și de a impresiona audiența, dintr-o tentativă total neinspirată de umor, am reușit să fiu superficial și lipsit de empatie.

Am jignit categorii întregi de oameni și am obținut, într-adevăr, un șoc. Acest șoc a fost, în primul rând, pentru mine și pentru familia mea, nu numai pentru public. 

Vreau să-mi cer scuze public tuturor celor pe care i-am jignit. Celor pe care, fără să-mi dau seama, într-o pauză de rațiune, i-am și mai ales le-am agresat prin limbaj, prin grobianism și prin lipsă de politețe', a transmis George Buhnici pe YouTube.

Citește și: George Buhnici nu e la primul derapaj. Cum a jignit o femeie supraponderală, „mai săracă” decât el, care mânca o merdenea. „Ți s-a făcut fomiță?” VIDEOGoogle News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel