Gelatina, beneficii uimitoare pentru sănătate. De ce este bine să o consumăm

Data publicării:
Gundula Vogel , pixabay
Descriere foto: Gundula Vogel , pixabay

Majoritatea oamenilor sunt familiarizați cu gelatina aromatizată, colorată. Dar poate fi surprinzător să afli că gelatina adevărată este în mare parte alcătuită din proteine şi are beneficii neașteptate pentru sănătate.

Gelatina are beneficii importante pentru sănătate datorită combinației sale unice de aminoacizi. S-a demonstrat că gelatina joacă un rol în sănătatea articulațiilor și funcția creierului și poate îmbunătăți aspectul pielii și al părului.

Iată câteva dintre beneficiile gelatinei:

Gelatina poate îmbunătăți sănătatea articulațiilor și a oaselor- O mulțime de cercetări au investigat eficacitatea gelatinei ca tratament pentru probleme articulare și osoase, cum ar fi osteoartrita. Osteoartrita este cea mai frecventă formă de artrită. Se întâmplă atunci când cartilajul amortizant dintre articulații se rupe, ducând la durere și rigiditate, potrivit unui studiu

Gelatina poate îmbunătăți aspectul pielii și al părului- Studiile efectuate pe suplimente de gelatină arată rezultate pozitive pentru îmbunătățirea aspectului pielii și părului. Cercetările arată că administrarea gelatinei poate îmbunătăți și grosimea și creșterea părului.

Poate îmbunătăți funcția creierului și sănătatea mintală - Gelatina este foarte bogată în glicină, care a fost legată de funcția creierului. Un studiu a constatat că administrarea glicinei a îmbunătățit semnificativ memoria și anumite aspecte ale atenției. Administrarea glicinei a fost, de asemenea, legată de o îmbunătățire a unor tulburări de sănătate mintală, cum ar fi schizofrenia.

Gelatina vă poate ajuta să slăbiți -Gelatina este practic lipsită de grăsimi și carbohidrați, în funcție de modul în care este fabricată, deci este destul de scăzută în calorii. Multe studii au descoperit că o dietă bogată în proteine ​​vă poate ajuta să vă simțiți mai plini. Cu toate acestea, tipul de proteine ​​pe care le consumați pare să joace un rol important.

Îmbunătățirea calității somnului- Gelatina poate îmbunătăți calitatea somnului, la unele persoane, datorită abundenței de glicină. Cîteva linguri de gelatină pot furniza aproximativ 3 g de glicină.

Stimularea funcției digestive- Gelatina poate ajuta digestia în mai multe feluri. De exemplu, glicina din gelatină poate susţine o mucoasă sănătoasă a stomacului. De asemenea, stimulează producerea de sucuri gastrice, ceea ce facilitează digestia adecvată. Fără enzime digestive adecvate, pot apărea probleme gastrointestinale, cum ar fi refluxul de acid. De asemenea, gelatina se leagă de apă și poate ajuta alimentele să treacă eficient prin sistemul digestiv.

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel