Gândire negativă: metode prin care poți să-ți schimbi percepția. Mădălina Chițac: „Încercăm să ne protejăm de durerea ce va urma”

Sursa foto: freepik.com
Descriere foto: Sursa foto: freepik.com

Prin gândirea negativă încercăm să ne protejăm de durere. Gândirea negativă este un mecanism de apărare - ne-a spus un terapeut.

Gândirea negativă este reprezentată de tendința de a avea și a rămâne concentrat pe aspectele negative ale unei situații, a propriei persoane sau a vieții în general. 

Este caracterizată de gânduri pesimiste, critice și autocritice, îndoieli de sine, temeri exagerate și anticiparea negativă a rezultatelor. 

Persoanele care manifestă gândire negativă tind să vadă lucrurile într-o lumină pesimistă și să aibă o perspectivă în general negativă asupra lor și a celor din jur.

”Gândirea negativă este un mecanism de apărare. Sunt experiențele de viață prin care am trecut și care ne-au durut. De multe ori, durerea nu este procesată până la capăt, este blocată și rămânem cu această frica ca să nu mai trecem încă odată prin durerea respectivă.

Citește întreaga știre pe DC Medical.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Dată: 14 sep 2023, 09:52 | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience