Galbenușul sau albușul, care este mai periculos. Câte OUĂ putem mânca de Paști: Nu este atât de PĂCĂTOS!

Data publicării:
Sursa foto: pexels.com
Descriere foto: Sursa foto: pexels.com

Câte ouă putem mânca de Paști și sub ce forme putem mânca mielul, ca să nu ne dăuneze sănătății. Ce spun medicii nutriționiști.

Ouăle aduc un aport energetic esențial pentru organism, fiind bogate în vitamine și minerale.

Medicul nutriționist Laura Ene a vorbit despre ouăle de Paști, despre numărul de ouă pe care le punem mânca și cât colesterol au, de fapt. 

"E bine să ne facem câteva porții și să ne gândim ce ne inspiră cel mai mult de pe masa de Paști, mai ales cei care au ținut post și au ținut tot postul Paștelui, pentru că este foarte greu pentru organism, pentru ficat, pentru stomac, pentru digestie, să sărim direct în atâtea proteine și proteine de cea mai bună calitate, precum oul, dar și cu grăsime la pachet. Carnea de miel este o carne foarte bună, dar este o carne grea și foarte grasă.

Ouăle nu sunt neapărat cele mai rele alimente, ci sunt etalonul de proteină dintre toate proteinele", a declarat medicul nutriționist, în direct la Antena 1, în emisiunea "Neatza cu Răzvan și Dani".

În ce condiții ne face rău oul de Paști

"În principiu dacă le consumăm în cantitate mare, mai mult de două ouă pe zi, asta ar fi o cantitate în exces. Și dacă le consumăm în exces, sub formă de maioneză, pentru că nu oul fiert în sine trage după sine probleme cu colecistul, cu pancreasul, probleme gastrice, ci mai ales consumul lor sub alte forme, mai ales sub formă de maioneză, pentru că acesta este cel mai greu dressing pe care noi îl folosim și care ne este drag în salata Boeuf.

Citește continuarea pe dcmedical.ro



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel