Gala Oscar 2022, moment deciziv. Trei actriţe de comedie vor încerca să readucă audiența de altădată

Data publicării:
Amy Schumer, Regina Hall şi Wanda Sykes, foto Instagram
Descriere foto: Amy Schumer, Regina Hall şi Wanda Sykes, foto Instagram

Trei actriţe de comedie îşi vor împărţi responsabilităţile de prezentator principal al galei, fanii vor vota pentru două premii, iar unele dintre discursurile de acceptare a unor trofee vor fi înregistrate înainte de debutul transmisiunii televizate a galei Oscar din acest an

Aceste măsuri fac parte din planul organizatorilor de a transforma radical gala Oscar din 2022, care se va confrunta cu un test decisiv duminică seară în tentativa sa de a-şi recuceri popularitatea de altădată, afectată după ce a înregistrat anul trecut cea mai scăzută cotă de audienţă din istoria sa.

După ce s-a desfăşurat fără a avea un prezentator principal începând din 2019, gala Oscar va avea în acest an trei prezentatoare: actriţele de comedie Amy Schumer, Regina Hall şi Wanda Sykes. Va fi pentru prima dată în istoria evenimentului când trei femei vor prezenta ceremonia, fiecare dintre ele având un stil propriu de umor.

De asemenea, producătorul de televiziune Will Packer a promis că cea de-a 94-a ediţie a galei Oscar va celebra filmele din lumea întreagă sub sloganul "Movie Lovers Unite". Unii dintre prezentatorii care vor înmâna anumite premii, inclusiv sportivul Tony Hawk şi rapperul Sean Combs, provin din afara industriei cinematografice, un semnal că show-ul din acest an nu se va adresa doar cinefililor.

În perioada sa de glorie, gala premiilor decernate de Academia de film americană era o emisiune de televiziune care trebuia neapărat văzută şi putea fi considerată un fel de reclamă strălucitoare a industriei de la Hollywood. Peste 55 de milioane de telespectatori din Statele Unite au urmărit gala din 1998, când filmul "Titanic" a câştigat 11 premii Oscar.

Anul trecut, când pandemia de COVID-19 i-a constrâns pe organizatori să mute ceremonia într-o gară feroviară din Los Angeles, cu un număr restrâns de spectatori şi fără reprezentaţii muzicale, numărul telespectatorilor a scăzut dramatic la 10,4 milioane pe postul ABC, care deţine drepturile de televizare a galei Oscar până în 2028.

Şi, în timp ce cotele de audienţă scad de la an la an, vârsta telespectatorilor care urmăresc programele tradiţionale de televiziune, inclusiv gala Oscar, este în creştere, a declarat Brad Adgate, consultant mass-media.

"Tinerii telespectatori nu mai stau acasă să privească această gală. Cred că moda acestui tip de emisiune a apus, la fel ca pentru concursurile de frumuseţe, care erau în trecut un eveniment important de televiziune. Gala Oscar alunecă de acum spre acea categorie", a adăugat acelaşi consultant.

Academy of Motion Picture Arts and Sciences (AMPAS), instituţia care organizează gala Oscar, nu este singura care se confruntă cu această provocare.

Cu excepţia meciurilor din Liga Naţională de Fotbal american (NFL), cotele de audienţă ale emisiunilor TV transmise în direct au scăzut pentru toate segmentele, în contextul în care telespectatorii se orientează tot mai mult spre programe difuzate de platforme în streaming şi îşi petrec timpul liber navigând pe reţelele de socializare TikTok şi Twitter. Galele Emmy şi Grammy au înregistrat la rândul lor cele mai scăzute cote de audienţă în timpul pandemiei de coronavirus.

În plus, datele de audienţă nu includ toate vizionările realizate în streaming.

La ediţia din acest an a galei Oscar, muzica va reveni în program odată cu reprezentaţii susţinute de câteva superstaruri, precum Beyonce şi Billie Eilish.

Organizatorii speră, de asemenea, să onoreze unele dintre cele mai populare filme ale anului prin anunţarea rezultatelor furnizate de două sondaje realizate pe Twitter în rândul fanilor, pentru filmul favorit şi pentru cea mai bună secvenţă dintr-un film.

Nominalizările din 2022 s-au concentrat pe titluri reprezentând filme de autor. Filmul cu cele mai multe nominalizări din acest an, "The Power of the Dog", este un thriller psihologic care a fost difuzat pe Netflix, despre proprietarul plin de cruzime al unei ferme din Vestul american.

Volodimir Zelensky, invitație inedită. Cine e actrița care și-ar dori ca președintele Ucrainei să participe la Premiile Oscar 2022

Producătorii galei din 2022 vor să păstreze durata show-ului la aproximativ trei ore. În trecut, galele din anumiţi ani au durat chiar mai mult de patru ore.

Pentru a se încadra în această limită de timp, câştigătorii de la opt categorii, inclusiv de la "cel mai bun sunet" şi "cea mai bună scenografie", vor fi anunţaţi în Dolby Theatre cu câteva momente înaintea transmisiunii televizate. Înregistrările editate ale discursurilor lor vor fi difuzate apoi în timpul galei.

Irina Margareta Nistor, revoltată de nominalizările la OSCAR 2022: „S-au molipsit cu același microb"

Această modificare a stârnit critici în rândul unor reprezentanţi importanţi ai industriei cinematografice, precum Steven Spielberg, care a spus că noua măsură îi ignoră pe profesioniştii din domeniile tehnice, a căror importanţă este vitală pentru aducerea filmelor pe marile ecrane.

"Organizatorii încearcă să facă show-ul să devină mai percutant şi mai scurt. Să sperăm că acesta va fi tipul de spectacol pe care îl vom vedea, ceva surprinzător, nou şi proaspăt", a declarat Nigel Smith, editor de film la revista People.

Dacă datele de audienţă vor scădea şi mai mult, a adăugat el, "atunci organizatorii vor trebui pur şi simplu să se întoarcă la planşa de lucru" şi regândească formatul în care se desfăşoară gala premiilor Oscar, notează Agerpres.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Categorie: Cinematografie


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel