Gala Muntelui 2021 se va desfășura pe terasa Castelului Cantacuzino de la Bușteni și va fi transmisă online pe Facebook

Data publicării:
Gala Muntelui 2021
Descriere foto: Gala Muntelui 2021

Gala Muntelui 2021, ajunsă la cea de-a 6-a ediție, eveniment care face parte, în mod tradițional, din programul festivalului de film montan ALPIN FILM FESTIVAL, se va desfășura, în acest an, fără spectatori și va fi transmisă LIVE ONLINE.

Deși festivalul de film alpin a fost amânat pentru toamnă, în speranța că situația epidemiologică va permite desfășurarea lui cu spectatori, Gala Muntelui 2021 își dorește să recompenseze sportivii și proiectele care au adus o gură de oxigen în anul 2020, așa dificil cum a fost el.
 

Evenimentul va avea loc sâmbătă, 27 martie, începând cu ora 11,00, pe terasa Castelului Cantacuzino din Bușteni, fără spectatori, cu participarea celor nominalizați și cu respectarea regulilor de distanțare și sanitare în vigoare. Transmisia evenimentului va putea fi urmărită live pe paginile de Facebook ale celor 3 organizatori: Alpin Film Festival, Clubul Alpin Român și Ski&Outdoor Magazine. Evenimentul va fi prezentat de alpiniștii Vlad Căpușan și Vasile Cipcigan.
 
Gala Muntelui le oferă, în mod simbolic, în fiecare an, un premiu, sportivilor care au reușit performanțe deosebite în sporturile montane, o parte importantă fiind dedicate alpinismului, o tradiție care continuă evenimentul Gala Alpinismului, inițiată de regretatul Zsolt Torok. Și de această dată, se vor premia sportivi cu performanțe în alpinism, alergare montană, mountain bike, schi alpin, schi de tură, freeride ski și freeride snowboard, dar și generația nouă de copii cu rezultate excepționale.

 
”Este o ediție de tranziție în vremuri dificile și mesajul acestui eveniment este de speranță la vremuri mai bune. Premiile sunt destinate să aducă un gest de respect și recunoștință pentru cei care, în vremuri dificile, au reușit să-și cultive pasiunea și să obțină rezultate notabile în disciplinele practicate”, spune Dan Burlac, organizatorul Alpin Film Festival.
 
 
”Suntem în tabăra de bază așteptând o fereastră de vreme bună. Așa ne simțim de un an de când pandemia de Covid-19 pare că ne-a pus pe pauză toate planurile, toate aspirațiile, toate ambițiile. Însă unii dintre noi nu au renunțat, s-au adaptat și au avut curajul de a-și duce pasiunile la capăt. S-au antrenat, și-au dus competițiile la bun sfârșit și au obținut rezultate cu care ne mândrim cu toții. Și ei merită răsplătiți”, a adăugat Vasile Cipcigan, alpinist și salvator montan, dar și moderator al evenimentului.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Cinematografie


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel