Gabriela Cristea, rețetă de pui cu gorgonzola și cartofi cu rozmarin. Ingredientul secret folosit de vedetă: „Eu complic lucrurile”

Data actualizării: | Data publicării:
Gabriela Cristea, pui cu gorgonzola, captură video Youtube
Descriere foto: Gabriela Cristea, pui cu gorgonzola, captură video Youtube

Gabriela Cristea a dezvăluit o nouă rețetă extrem de delicioasă, de pui de gorgonzola.

Gabriela Cristea le propune fanilor săi o nouă rețetă delicioasă, ce poate fi servită cu întreaga familie atât la masa de prânz, cât și la cină. Este vorba despre piept de pui în sos de gorgonzola, cu garnitură de cartofi. Preparatul nu doar că arată foarte delicios, dar gustul este și el unul pe măsură, promite soția lui Tavi Clonda, care are o variantă proprie pentru acest sos de brânzeturi. Ba chiar aceasta folosește și un ingredient special, care este foarte rar întâlnit în sosul gorgonzola, dar care aduce un mare plus în farfurie, este de părere ea.

„Curățăm usturoi, pe care îl pisăm bine. Am luat o cratiță specială în care fac sosul și am pus ulei, în care adaug usturoiul și pun și brânza gorgonzola, care trebuie să se topească. Cu cât e mai picantă brânza, cu atât iese mai bun sosul. Vă sfătuiesc să amestecați continuu sosul cu un tel, iar când e gata adaug smântână de gătit grasă. Nu trebui să puneți foarte multă, pentru că nu vrem să facem o tonă de sos. Când dă în clocot, vă puteți opri și e gata sosul, dar eu complic lucrurile și adaug și un strop de vin pe care îl las să dea în fiert. La final, îi pun și o mână de pecorino, iar apoi îl las deoparte să se răcorească, nu-mi place ca sosul să fie foarte fierbinte, când îl pun peste preparat. Pun și nuci și avem un super sos.”, a explicat Gabriela Cristea, pe rețelele de socializare.

VEZI și: Sorin Bontea, rețeta secretă de chiftele marinate. Trucul inedit al celebrului chef: „Cel mai important este...”

Gabriela Cristea, rețetă de pui cu gorgonzola

După ce sosul este gata și este lăsat să se odihnească, vedeta se apucă să pregătească carnea, după care și cartofii. Chiar dacă pare a fi o rețetă destul de complicată, care necesită bifarea mai multor pași, în esență, procedeul de preparare este unul destul de ușor, astfel încât orice persoană ar putea să prepare rețeta specială a Gabrielei Cristea.

„E momentul să gătim și carnea și m-am decis, până la urmă, să pun aromă de rozmarin, pentru că mi se pare potrivită. În tigaia încinsă punem ulei, usturoi zdrobit și două crenguțe de rozmarin. Adaug apoi puiul, doar cât să se pătrundă și să nu fie crud. 

Apoi, cum am prăjit carnea, o să prăjim și cartofii, eu folosesc unii prefierți, care trebuie trași doar puțin în tigaie, în aromele pe care el vreți voi. Eu astăzi am să pun un strop de ulei, rozmarin, usturoi și trebuie amestecați, ca să nu se lipească.”, a mai dezvăluit vedeta.

Citește și: Făcut praf de clienții care i-au comandat coasta celebră, Sorin Bontea reacționează dur: „N-aș putea să dau în viața mea salată de cartofi stricată”

Cum montezi corect farfuria

În final, după ce toate cele 3 ingrediente de bază sunt gata, nu-ți mai rămâne de făcut decât să le montezi în farfurie. Poți obține astfel o masă foarte delicioasă, pe care Gabriela Cristea o adoră și o gătește mereu cu drag soțului, dar și fetițelor sale.

„La final, facem un mic plating și masa e gata. Sosul trebuie pus din belșug peste cărniță, cartofii lângă și asta este masa noastră de astăzi.”, a încheiat aceasta.

Citește și: Sorin Bontea, rețetă de tocăniță de pui cu ceapă: „Am crescut cu ea și este una dintre favoritele mele”. Modul de preparare inedit al bucătarului chef



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel