Făcut praf de clienții care i-au comandat coasta celebră, Sorin Bontea reacționează dur: „N-aș putea să dau în viața mea salată de cartofi stricată”

Data publicării:
Sursa foto: Sorin Bontea, Instagram/ colaj Spectacola
Descriere foto: Sursa foto: Sorin Bontea, Instagram/ colaj Spectacola

Sorin Bontea a avut prima reacție, după ce clienții care i-au degustat rețeta de coastă s-au arătat a fi foarte nemulțumiți. 

Sorin Bontea este unul dintre cei mai cunoscuți chefi bucătari de la noi din țară, iar numele său nu răsună doar în industria care l-a consacrat, ci și în televiziune, acolo unde este la pupitrul uneia dintre cele mai cunoscute emisiuni culinare. Datorită notorietății de care se bucură, acesta a încheiat recent mai multe parteneriate cu diferite locații din țară, cărora le-a dezvăluit faimoasa sa rețetă de coastă de porc, care a putut fi comandată de toți pofticioșii sub denumirea de „Coasta lui Bontea”. Se pare însă că nu toți clienții au fost fericiți de alegerea făcută, ba chiar mulți dintre ei s-au plâns de calitatea scăzută a preparatului pe care l-au primit în farfurie. Criticile au ajuns și la urechile bucătarului, care a explicat întreaga situație.

„Asta e o chestie pe care eu nu prea pot s-o controlez, pentru că este un fel de franciză și… Eu am dat rețetele pe unde trebuia să le dau, exact cum se face, cu video, cu tot, cu tot. Ele se fac în mai multe orașe și acuma totul depinde doar de bucătarul care le face. Aici era treaba firmei respective, mă rog. 

Se fac în Timișoara, se fac în Cluj, se fac în București, Constanța… Nu prea pot să le controlez pe toate. Crezi pe cuvânt bucătarul care le face că le face cum trebuie”, a declarat Sorin Bontea, potrivit Fanatik.

VEZI și: Sorin Bontea, rețetă de tocăniță de pui cu ceapă: „Am crescut cu ea și este una dintre favoritele mele”. Modul de preparare inedit al bucătarului chef

Sorin Bontea, afectat de acest scandal

Sorin Bontea explică astfel cum le-a oferit toate indicațiile necesare celor care urmau să se ocupe de prepararea coastei, însă acesta nu poate supraveghea toate locațiile din țară, pentru a vedea dacă rețeta este sau nu ca la carte pusă în practică.

„Acum, eu când am făcut rețetele respective, nu erau oase în coaste… Am citit și eu ce s-a scris. Asta nu mai pot să controlez eu absolut deloc, din păcate. E adevărat că totul se răsfrânge asupra mea.

Eu nu am cum să fac rețetele în același timp și-n București, și-n Timișoara, și-n Craiova, și-n Cluj. Sunt rețetele mele, e adevărat. Am explicat cum ar trebui să fie făcute, dar mna, mi-am ales niște restaurante care le făceau cum trebuie. Asta e problema în bucătăria românească, din păcate. Constanța e foarte greu de păstrat. E vorba și de restaurante, în general, nu doar ce mi se întâmplă mie personal.”, a mai spus el, pentru sursa citată.

Citește și: Sorin Bontea, rețetă de ciorbă de cartofi oltenească, cu mărar: „Unul dintre ingredientele importante...”. Modul de preparare este unul inedit

Bucătarul, acuzat că a vândut mâncare stricată

Una dintre acuzațiile pe care bucătarul le-a primit direct este și cea care spune că acesta ar fi vândut cartofii stricați, care însoțeau coasta de porc. În acest sens, Sorin Bontea încearcă să explice tuturor că nu el este vinovat pentru aceste nereguli și că încearcă adesea să comande cât de des poate propriul preparat din diferite locații, pentru a se asigura că totul este conform indicațiilor și rețetei personale.

„N-aș putea să dau în viața mea salată de cartofi stricată, e un pic prea mult. Eu mai cer acasă, dar nu pot controla, mai cer să mi se aducă. Mai pun și pe alții. Nu mi s-a întâmplat. Da, au mai fost situații să găsesc prea mult iceberg în tacos, dar sunt niște cantități, niște rețete. Oricum, e clar că s-a întâmplat și nu e în regulă. Eu sper să o reglez oricât de mult se poate”, a continuat Sorin Bontea.

Citește și: Rețeta de supă de găluște a lui chef Sorin Bontea. Trucurile inedite care te ajută să obții un preparat foarte delicios: „Miroase așa de bine”



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel