Funeraliile Reginei Elisabeta a II-a: Video emoționant cu momentul în care câinii reginei își iau adio de la suverană, pentru ultima oară

Data publicării:
Captură video YouTube
Descriere foto: Captură video YouTube

Câinii reginei Elisabeta au fost prezenți la Windsor, pentru a-și conduce stăpâna pe ultimul drum.

Câini din rasa Corgi, care i-au fost loiali ani la rând reginei, au fost și ei prezenți la funeraliile acesteia. Cățeii au urmărit triști momentul în care cortegiul funerar le conducea stăpâna spre locul în care își va odihni somnul de veci. 

Casa Regală a făcut public imaginile care au surprins exact momentul în care cățeii priveau triști sicriul suveranei. 

Vezi video aici.

 

Cine va avea grijă de câinii din rasa corgi ai reginei Elisabeta a II-a. Suverana i-a primit în dar de la fiul ei

Regina Elisabeta a fost înmormântată 

Trupul neînsufleţit al Elisabetei a II-a, a fost coborât luni în cripta "Royal Vault" din Capela St George de la Castelul Windsor, unde a fost depozitat şi sicriul soţului suveranei, prinţul Philip, pentru a putea fi îngropat alături de regină.

La slujba de înmormântare de la Capela St George din Castelul Windsor, oficiată de decanul de Windsor, David Coney, au participat aproximativ 800 de invitaţi.

Regina Elisabeta a II-a va fi înmormântată alături de prinţul Philip în cadrul unei ceremonii private la care vor participa membri ai familiei regale. Pe lespedea de marmură a mormântului ei vor fi gravate cuvintele: "Elizabeth II 1926-2022".

Regina Elisabeta a II-a a încetat din viaţă pe 8 septembrie 2022 la vârsta de 96 de ani, după mai bine de şapte decenii de suveranitate a Regatului Unit.

Soţului suveranei, prinţul Philip, a decedat în 2021 la vârsta de 99 de ani.

Funeraliile de stat ale reginei Elisabeta a II-a sunt primele organizate în Marea Britanie de la cele ale fostului premier Winston Churchill din 1965, notează Agerpres.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Royal Family (@theroyalfamily)

 

 

Funeraliile Reginei Elisabeta a II-a: Despărţiri emoţionante de suverană în toate naţiunile care formează Regatul Unit


Din Anglia până în Scoţia, din Irlanda de Nord până în Ţara Galilor, cele patru naţiuni ale Regatului Unit şi-au luat luni rămas bun de la Elisabeta a II-a, a cărei domnie de peste 70 de ani a fost cea mai lungă din istoria Marii Britanii. 

Acasă sau pe stradă, într-o sală locală sau într-un pub, mulţi britanici s-au adunat pentru această sărbătoare publică excepţională.

Funeraliile de stat ale reginei, care au avut loc la Westminster Abbey din Londra şi la care au participat lideri mondiali, au fost transmise în 125 de cinematografe din întreaga ţară, în şapte catedrale şi în alte locuri publice, precum şi în milioane de case.

Acestea au fost proiectate pe un ecran gigant în faţa unor clădiri publice, cum ar fi Primăria din Belfast, în Irlanda de Nord, sau în parcuri precum Holyrood din Edinburgh, Scoţia, sau Hyde Park din Londra.

În Scoţia, mii de oameni s-au adunat în faţa Palatului Holyroodhouse, unde sicriul reginei a fost transportat după moartea sa la castelul său din Balmoral, în Highlands.

În Ţara Galilor, funeraliile au fost urmărite în cinematografe, dar şi, printre altele, la Lion of Treorchy, un pub din Valea Rhondda pe care Charles, pe atunci prinţ, l-a vizitat în iulie anul trecut. Viitorul rege chiar a băut o halbă de bere acolo.

Primul ministru galez Mark Drakeford şi omoloaga lui scoţiană Nicola Sturgeon au fost prezenţi la Westminster Abbey.

În fruntea unei campanii pentru independenţă, lidera scoţiană a lăudat-o totuşi pe regretata regină, despre care a spus că ''a fost mereu prezentă''.

Alte mii de persoane s-au adunat în centrul Londrei pentru a asista la acest moment istoric. Tăcuţi în timpul ceremoniei, oamenii au aplaudat la trecerea cortegiului funerar.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel