Fructul de toamnă cu 100 de proprietăți benefice pentru sănătate. Ce afecțiuni tratează

Data publicării:
Foto LoggaWiggler, pixabay.com
Descriere foto: Foto LoggaWiggler, pixabay.com

Gustoase şi parfumate, gutuile nu sunt doar fructe aromate specifice sezonului, ci ajutoare de nădejde în prevenirea şi tratarea multor probleme. Proverbul cu un măr pe zi ţine doctorul departe e perfect valabil şi în cazul gutuilor.


Iată care sunt unele dintre beneficiile consumului de gutui pentru sănătate:

- Bogat în nutrienți - Gutuile conțin fibre și mai multe vitamine și minerale esențiale, făcându-le un plus nutritiv pentru aproape orice dietă.

- Conțin antioxidanți puternici - Antioxidanții reduc stresul metabolic, scad inflamația și vă protejează celulele împotriva deteriorării.

Un studiu recent a constatat că siropul de gutui este mai eficient decât vitamina B6 în reducerea greaței și vărsăturilor provocate de sarcină.

- Poate ameliora problemele digestive - Cercetări recente sugerează că extractul de gutui poate proteja țesutul intestinal împotriva daunelor legate de bolile inflamatorii intestinale, cum ar fi colita ulcerativă.

- Poate trata ulcerul la stomac - gutuile conțin compuși vegetali care pot ajuta la prevenirea și tratarea ulcerului gastric.

- Bolile de natura canceroasa pot fi ameliorate de consumul de gutui (proaspete sau sub formă de nectar din pulpă și coajă). S-a demonstrat că anumite substanțe din compoziția gutuilor (în special vitamina B17) ajută la distrugerea celulelor maligne, fără a fi afectate celulele normale.

Cum să alegeți gutuile:

Gutuile care sunt ferme si tari, de culoare galbenă sunt cele potrivite pentru consum. Gutuile trebuie recoltate atunci când sunt galbene în totalitate și sunt tari.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel