Frigul, risc dramatic. Greșeala zilnică pe care o faci iarna și duce la infarct. Ciuhodaru: Nu neglijați aceste simptome! Determina constricția vaselor de sânge

Data publicării:
Sursa foto: pexels.com
Descriere foto: Sursa foto: pexels.com

Frigul reprezintă o amenințare majoră. Riscul este de a face infract. Dr. Tudor Ciuhodaru a explicat la ce simptome să fim atenți.

Frigul ne poate afecta grav sănătatea. Riscurile sunt uriașe. Atunci când sunteți expus la temperaturi scăzute, corpul dumneavoastră începe să piardă căldură mai repede decât o poate produce.

Expunerea prelungită la frig va consuma în cele din urmă energia stocată de corpul dumneavoastră. Rezultatul este hipotermia sau o temperatură corporală anormal de scăzută. O temperatură corporală prea scăzută afectează creierul, făcând victima incapabilă să gândească clar sau să se miște bine.

Dr. Tudor Ciuhodaru a explicat în exclusivitate pentru DC MEDICAL la ce riscuri ne expunem atunci când afară este foarte frig.

”Poți face infarct. Astea sunt riscurile frigului. Efortul fizic făcut pe frig, riscul de infarct crește cu 2% pentru fiecare scădere a temperaturii sub 0 grade. Un grad Celsius sub 0, înseamnă 2%. Crește major riscul de infarct. În special, vorbim despre bărbați, indiferent de vârstă care dimineața se duc la zăpadă, în general, neantrenați din punct de vedere fizic și care nu își evaluează corect rezistența și pacienți care au afecțiuni cardiovasculare”, a explicat dr. Tudor Ciuhodaru, în exclusivitate pentru DC Medical.

Citește întreaga știre pe DC Medical.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel