Frica Simonei Gherghe în legătură cu fiica ei. Ce spune vedeta despre copiii mici cu telefoane: „Am pus stop”

Simona Gherghe s-a dedicat în ultimul timp lecțiilor și discuțiilor despre parenting. Cum a reușit să îi țină pe copiii ei departe de lumea ecranelor.

Simona Gherghe a mai povestit cu o altă ocazie această întâmplare, însă, în cadrul podcastului lui Mihai Morar, ea a dezvoltat acest subiect argumentând de ce nu este bine să ne expunem copiii pe internet, chiar dacă aceștia nu au părinți „vedete”. Fiica ei, Ana, fiind cu Simona pe stradă, s-a întâlnit cu o doamnă care a recunoscut-o și i-a adresat câteva cuvinte. Doamna i-a transmis că și-a dorit de mult să o cunoască, iar pentru micuță a avut un impact de neașteptat. Simona spune că, după ce au ajuns acasă, Ana începuse să vorbească cu fratele ei Vlad, iar aceasta i-a spus că este vedetă. Momentul a alarmat-o pe Simona deoarece nu ar dori ca fetița ei să deprindă o astfel de gândire de la o vârstă atât de mică.

„Mi-e teamă să nu creadă că li se cuvine totul pe lumea asta. Am avut un episod acum câteva luni legat de treaba asta. Am luat decizia să nu mai expunem copiii în social media. Ne-am întâlnit cu o doamnă și a alergat către copilul meu și a zis ”Uau, Ana, de când îmi doream să te cunosc”, iar Ana a fost foarte uimită. M-a întrebat foarte des de unde o știe și de ce îi știe numele. A preocupat-o foarte tare și am ajuns acasă și am crezut că a uitat. Am surprins o discuție între ea și Vlad, iar ea i-a zis lui Vlad că s-a întâlnit cu o doamnă care o știa și îi știa numele, zicea că are impresia că e vedetă. Am simțit un declick și am povestit cu Răzvan, am pus stop. Nu e ok ca ea să înțeleagă mesajul ăsta, că o cunoaște cineva și că ea e vedetă. Nici eu nu sunt vedetă, faptul că eu sunt în meseria asta care include expunere e altceva. Și cred că e mai sănătos în acest moment cât ei nu au posibilitatea de a alege și înțelege foarte bine, ca ei să fie Ana și Vlad și atât. ” a spus vedeta.

Ce este „sharenting-ul” și de ce ne afectează

Un alt subiect pe care l-a abordat Simona a fost cel legat de un nou termen, „sharenting”, care se referă la părinții ce își postează copiii pe rețelele de socializare. Problema a fost dezbătută și în Franța, spune ea, iar motivul ar fi încălcarea dreptului la imagine a copilului. 

„Am tot citit că e o dezbatere în Franța sharenting. Ei vor să-i ducă pe părinți în zona de a înțelege să nu mai posteze imagini cu copii, dar prin altă perspectivă. Copii ajung la o vârsta la care ajung și devin stânjeniți de ce au postat părinții. E dreptul la imagine. Chiar și nou-născut. Sfatul lor către părinți este să regândească când vine vorba despre postat, sau să îi lase pe ei să decidă când vor avea discernământ.”, a mai precizat ea.

De ce nu este de acord cu telefoanele, pentru copii

De asemenea, un alt subiect abordat de vedetă este cel al copiilor care folosesc telefoane. Ea sugerează că i se răpește micuțului „viața” din afara lumii virtuale.

„Eu am zis că de la 12 ani le voi lua telefon, dar sincer, aș vrea să prelungesc cât mai mult această perioadă, să vadă ca e viață și în afara ecranelor. Odată ce te-a prins ecranul, foarte greu mai scapi. Eu încerc să le explic „Treaba asta strică creierașul”, și chiar îl strică. Le zic că dacă stau cu ochii în ecran îi va durea capul și vor visa urât, așa au înțeles.”, a mai punctat ea.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: George Eduard Caramiciu | Dată: 17 sep 2023, 09:34 | Categorie: Showbiz


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience