Frank Hoogerbeets, seismologul care a prezis cutremurele din Turcia, anunț șocant: „Urmează unul mare până duminică”

Data publicării:
Sursa foto: unsplash, autor moein rezaalizade
Descriere foto: Sursa foto: unsplash, autor moein rezaalizade

Frank Hoogerbeets, seismologul care a prezis cutremurele din Turcia, a făcut noi previziuni cutremurătoare.

Frank Hoogerbeets  a prezis seismele devastatoare din Turcia și Siria, de pe 6 februarie. Acum, celebrul seismolog face noi previziuni cutremurătoare. Conform cercetătorului, urmează un nou cutremur puternic, care va avea loc până duminică. Acesta nu a dezvăluit ce zone vor fi afectate. 

"Frank Hoogerbeets, seimsologul care a prezis cutremurele din Turcia, anunț șocant

Frank Hoogerbeets, cercetător seismolog olandez în cadrul Solar System Geometry Survey, cu sediul în Olanda.Pe data de 3 februarie, acesta a scris un mesaj neașteptat pe Twitter:. „Mai devreme sau mai târziu va avea loc un seism M 7,5 în această regiune”, lucru care s-a și adeverit la câteva zile distanță. 

Susan Hough, seismolog în cadrul Programului privind riscurile cutremurelor de la USGS, a recunoscut că  „niciun om de știință nu a prezis vreodată un cutremur major”.

„Este cel mai recent caz în care cineva atrage atenția pentru că a făcut declarații și predicții dispersate care ar putea părea că s-au confirmat. Deci, da, este vorba de ceasul oprit care are dreptate de două ori pe zi, practic.”, a declarat Susan Hough, seismolog în cadrul Programului privind riscurile cutremurelor de la USGS, relatează playtech.ro

Frank Hoogerbeets, previziunea tulburătoare despre un posibil nou seism puternic

„O convergență a geometriei planetare critice în jurul datei de 2 și 5 martie poate duce la o activitate seismică mare până la foarte mare, posibil chiar și un cutremur de mare forță în jurul 3-4 martie și/sau 6-7 martie. Din nou, am putea asista la un eveniment seismic major spre mare ca rezultat.

Ar putea fi de magnitudine medie 7, dar și mult peste magnitudinea 8. Nu exagerez aici, nu încerc să creez teamă. Acesta este un avertisment, deoarece geometria planetară critică pe care o vedem aici este cunoscută pentru a provoca evenimente seismice majore sau mari. Și nu ar trebui să îl subestimăm.

Acum s-ar putea să nu fie doar un singur eveniment seismic mare, ar putea fi mai multe evenimente seismice cu mult peste magnitudinea 6 în această primă săptămână din martie. Și de fapt, am putea avea de-a face cu două scenarii aici. Fie vom avea cel mai mare eveniment seismic în jurul datei de 3 sau 4, imediat după geometria planetară critică din data de 2. Sau apoi poate și o creștere seismică după data de 5, care va fi în jurul datei de 6, 7, la momentul lunii pline”, spune Frank Hoogerbeets, dar fără a preciza unde ar putea avea loc un nou seism.

Frank Hoogerbeets: „Prima săptămână din martie va fi critică”

Celebrul seismolog a recunoscut că prima săptămână a lunii martie va fi una critică. 

„Sau am putea vedea o creștere seismică suplimentară în jurul datei de 3, 4 și apoi cel mai mare seismic eveniment în urma geometriei planetare pe 5 și va fi în jurul datei de 6, 7 cu luna plină.

Nu avem cum să știm. Dar prima săptămână din martie va fi critică, extrem de critică. Din nou, am putea asista la un eveniment seismic cu o magnitudine mult peste 7, poate chiar peste 8 grade”, concuzionează cercetătorul.

Citește și: Ce spune Carmen Harra despre un posibil cutremur la noi în țară: „Românii să fie vigilenți. Ca un avertisment...”



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel