Fostul Principe Nicolae a luat masa cu Regina Elisabeta a ll-a. „Aveam 16-17 ani. M-a întrebat...”

Data publicării:
Fostul Principe Nicolae, captură video YouTube.
Descriere foto: Fostul Principe Nicolae, captură video YouTube.

Fostul Principe Nicolae a relatat cum a decurs întâlnirea cu Regina Elisabeta, care a avut loc în urmă cu mai mulți ani, pe vremea când acesta era adolescent. 

Regina Elisabeta a II-a, monarhul cu cea mai îndelungată domnie din istoria Angliei, a murit joi la vârsta de 96 de ani, fiul ei Charles urmându-i la tron.

Fostul Principe Nicolae a transmis și el un mesaj, în care își arată regretul pentru pierderea celui mai longeviv monarh britanic.

„Cel mai longeviv monarh al Marii Britanii, Regina Elisabeta a II-a, s-a stins din viață. De-a lungul celor 70 de ani de domnie, a trecut prin multe încercări politice și sociale, fiind ghidată însă mereu de credință și de iubirea pentru țară.Dumnezeu să o odihnească în pace!”, a scris acesta pe rețelele de socializare. 

 

Fostul Principe Nicolae a cunoscut-o pe Regina elisabeta a ll-a

 

 

Fostul Principe Nicolae a fost prezent la o întâlnire din Marea Britanie, în urmă cu ani de zile, cu ocazia împlinirii vârstei de 80 de ani a Regelui Mihai. În urmă cu o lună, Fostul Principe Nicolae al României a fost prezent, în cadrul unui Podcast, unde a vorbit despre emoțiile pe care le-a trăit în timpul întâlnirii cu suverana Marii Britanii.

 

„Printul Charles a fost gazdă și a fost minunat! Foarte frumos, foarte intim, elegant, dar am avut foarte multe emoții. (…) A fost prima dată când am avut această experiență cu oameni pe care nu i-am cunoscut înainte (…), dar a fost foarte frumos si m-am bucurat că întotdeauna Principele Charles și Regina Elisabeta au avut deschidere și căldură pentru bunicul meu, indiferent de rudenie, au înțeles foarte bine ce om a fost bunicul meu și ce a făcut pentru Europa. Cred că este așa pentru oricine care merge la o întâlnire cu cineva foarte faimos. Nu știi cum să te comporti, ai frică să nu greșești, ai emoții', a povestit acesta, în cadrul podcast-ului ALTCEVA, cu Adrian Artene.

 

 

Ce i-a spus Regina Elisabeta

 

Tot în cadrul podcastului, fostul Principe Nicolae spunea că regina Elisabeta s-a interesat de preocupările sale și de situația școlară, exact așa cum face o „bunică”. El a mers acolo cu foarte mari emoții, deși fusese instruit înainte, de către famile, cum trebuie să se poarte în cadrul unei asemenea întâlniri. 


„Este Regina Elisabeta și un adolescent de 16-17 ani… pentru prima dată merge la Castelul Windsor, un simbol foarte puternic în Anglia. Acum nu aș avea emoții așa de mari ca atunci, dar după ce ne-am așezat la masă a fost mult mai relaxant. Atunci am fost fără bunicul meu, a fost un prânz privat cu Regina, (am mers-n.r.) cu sora mea, tatăl meu vitreg, mama mea, și am stat la capul mesei, vizavi de Regină. A fost o masă mai mică, dar experiența a fost foarte frumoasă. M-a întrebat ce fac, cum e la școală, adică exact ca o bunică', a adăugat fostul Principe Nicolae.

 

Nicholas Michael de Roumanie Medforth-Mills s-a născut pe 1 aprilie 1985 în Meyrin, Elveția, și a vizitat România în 1992, cu ocazia primei vizite a bunicului său după exilul din 1948. La împlinirea vârstei de 25 de ani (1 aprilie 2010), Nicolae a primit titlul de Principe al României, cu rangul și apelativul de Alteță Regală, însă printr-un document semnat de rege la 1 august 2015 și intrat în vigoare imediat, i-au fost retrase titlul și calificativul și a fost exclus din linia de succesiune la tronul României, potrivit Gândul.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel