Fond de ten, rețetă. Cum îl faci acasă, din câteva produse naturale

Data publicării:
Foto Freepik
Descriere foto: Foto Freepik

Fond de ten, rețetă. Cum îl faci acasă din produse naturale. Nu acționează agresiv asupra tenului și nu veți da o groază de bani pentru un produs cumpărat.

Fondul de ten se numără printre produsele cosmetice care costă mult, de aceea doamnele și domnișoarele sunt în căutarea mijloacelor alternative. De exemplu, puteți face un fond de ten, folosind doar produse naturale, fără a apela la cele scumpe, care se găsesc în magazine.

Un fond de ten, preparat acasă din produse naturale, vă salvează de cheltuieli și vă protejează tenul. 

 

De fapt, produsele de pe piață conțin, adesea, ingrediente și pigmenți anorganici, precum oxizi de fier și titan. Cantitatea acestor pigmenți determină nivelul de acoperire a fondului de ten.

În plus, fondul de ten de pe piață poate conține siliconi, conservanți și alți agenți chimici. Aceste substanțe pot înfunda porii, contribuind la formarea punctelor negre și a coșurilor. Același lucru este valabil și pentru celelalte produse de machiaj: farduri de obraz, pudră, farduri de pleoape sau farduri pentru sprâncene.

 

Pentru a face fondul de ten acasă, aveți nevoie de câteva ingrediente și minute.

Mai exact, veți avea nevoie de:

1/4 pahar de amidon;

1/4 de ghimbir măcinat;

o jumătate de linguriță de scorțișoară măcinată;

un praf de cacao pudra neîndulcită;

2 lingurițe de argilă verde.


Modul de preparare:

 

Citește continuarea pe DC Medical. Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel