Foloseşti platforme de dating? AVERTISMENT de la psihologi: Fiecare relaţie vine cu un scenariu nou

Data actualizării: | Data publicării:
Fotografie creată de Diva Plavalaguna, de la Pexels
EXCLUSIV
Descriere foto: Fotografie creată de Diva Plavalaguna, de la Pexels

Psihologul Radu Leca trage un semnal de alarmă cu privire la folosirea platformelor de dating. 

"Spaţiul online ne protejează interesele obscure îndreptate către împlinire intimă, nu către relaţii de durată. Orice formă de platformă de dating generează aşteptări erotice speciale ce aduc subiectul într-o stare de excitaţie şi dorintă anormală.

Fiecare poză urcată în cadrul profilului din platformă, ce primeste like-uri sau requesturi de conectare, aduc subiectul în faza de generare de scenarii înalte din punct de vedere erotic. Preferăm să facem afirmaţii mincinoase la adresa pregătirii academice, a parcursului social şi a familiei, ca să putem excela într-o nouă relaţie de scurtă durată.

Fiecare relaţie de scurtă durată.vine la pachet cu un scenariu nou în care putem fi oricine, oricând pentru oricât timp", a transmis psihologul Radu Leca pentru Spectacola.ro.

Trei categorii pentru "seducătorii online"

 

"Seducătorii online sunt grupaţi în trei categorii distincte: cei ce se vând intim, prin intermediul videochatului şi la domiciliul clientului, cei ce sunt profund tulburaţi emoţional şi preferă să deţină virtual până la 10 partenere şi cei obsedaţi ce ajung să consume droguri ca să poată întreţine relaţii cu mai mulţi parteneri într-o singură zi.

Din punct de vedere psiho-emoţional, categoriile enumerate mai sus au în comun frica de uitare. Subiecţii se validează emoţional prin intermediul numărului de parteneri virtuali cu care comunică. Comunicarea începe cu o simplă fotografie, dar ulterior relaţia fizică este înlocuită prin schimbul de poze sau videoclipuri. 

Autoerotismul este mult mai uşor de atins şi împlinit decât erotismul clasic, în care este absolut necesară participarea a mai mult de un partener.

Spaţiul virtual transformă persoanele în simple sunete şi imagini ce călătoresc în orice colţ al lumii", a mai spus psihologul.

Ce se întâmplă dacă suntem refuzaţi 

 

Într-un interviu exclusiv acordat Spectacola.ro, psihologul Keren Rosner a vorbit despre motivele pentru care oamenilor le este, în general, mai uşor să "agaţe" prin intermediul unor aplicaţii, dar şi despre efectele pe care un refuz le poate avea asupra noastră. 

"În cazul în care primim acceptul şi persoana ne răspunde pozitiv, avem o trăire pozitivă. Emoţia e de bucurie, de încredere, de optimism. Avem încredere, dată de faptul că suntem acceptaţi pentru că am fi valoroşi. Înseamnă că acea persoană a observat în poză sau descriere ceva atractiv. Ne va da o stare de bine. Refuzul, în schimb, generează multe întrebări şi îndoieli. E foarte descurajator atunci când tu arăţi unei persoane că îţi doreşti să vorbeşti, iar până şi dialogul este refuzat, e dureros. Pentru că persoana care este refuzată interpretează că nu este atractivă, nu are niciun atu în comparaţie cu alte persoane de pe acelaşi site. Apar îndoieli în ceea ce priveşte puterea de seducţie, interesul pe care l-ar putea suscita în alte persoane şi poate duce chiar şi până la îndoiala că ar putea fi iubit/ă", a declarat psihologul Keren Rosner, în exclusivitate pentru Spectacola.ro. VEZI MAI MULTE AICI



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Social


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel