Flota de maşini din filmul "Mad Max: Fury Road", scoasă la licitaţie în Australia

Data actualizării: | Data publicării:
Mad Max Fury Road. captură video YouTube
Descriere foto: Mad Max Fury Road. captură video YouTube

Treisprezece vehicule din blockbusterul distopic "Mad Max: Fury Road" din 2015 au fost scoase la vânzare, spre încântarea colecţionarilor, în cadrul unei licitaţii care se încheie duminică în Australia.

"Prima dată când le-am văzut, sunt aproape sigur că am auzit una dintre maşini spunând: 'Trebuie să fiu condusă la furie'", a declarat Geoff McKew, expertul în autovehicule de la casa Lloyds Auctions, pentru AFP.

War Rig, un uriaş camion-cisternă pilotat de Furiosa (Charlize Theron) şi Razor Cola, un Ford Falcon XB GT coupe modificat, care l-a înfruntat pe "Mad" Max Rockatansky (Tom Hardy), se numără printre maşinile din flota celei de-a patra producţii din franciza "Mad Max", în regia lui George Miller.

"Nu ar trebui să stea într-un depozit, ar trebui să fie acolo şi să aibă parte de respectul pe care îl merită", a declarat Geoff McKew.

Vânzarea a stârnit interes în lumea întreagă, mai ales în rândul cazinourilor din Las Vegas şi al festivalului Burning Man din Statele Unite, a spus McKew.

Deşi maşinile nu "vor fi date ieftin", stabilirea unui preţ pentru această flotă nu a fost un lucru uşor, a precizat el.

Licitaţia se încheie duminică, iar proprietarii intenţionează să vândă cele 13 autovehicule împreună, în încercarea de a păstra astfel un fragment din istoria cinematografiei.

Chiar dacă niciuna dintre maşini nu poate să circule în trafic, e puţin probabil, în opinia lui McKew, ca poliţia să tragă pe dreapta o "bestie" precum Gigahorse, adaptată din două Cadillac Coupe DeVille din 1959, care abia reuşeşte să încapă în depozitul temporar din Sydney. "Când am văzut-o demarând prima dată m-am întrebat dacă nu cumva aveam un infarct", a spus el.

Succesul acestui film a consolidat statutul seriei cult distopice australiene, al cărei protagonist emblematic a fost interpretat pentru prima dată de Mel Gibson în 1979, notează Agerpres. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel