Florin Zamfirescu răspunde acuzațiilor făcute de Maurice Munteanu: „Ce vină am eu dacă el s-a simțit, vezi Doamne, lezat?”

Data publicării:
Florin Zamfirescu, Maurice Munteanu, captură video YouTube.
Descriere foto: Florin Zamfirescu, Maurice Munteanu, captură video YouTube.

Florin Zamfirescu a avut o primă reacție după ce  Maurice Munteanu  l-a acuzat că că ar fi homofob. 

Maurice Munteanu a povestit ce a pățit în urmă cu mai mulți ani, în timp ce încerca să intre la UNATC.
Juratul de la „Bravo, ai stil!” susține că ar fi fost umilit de către Florin Zamfirescu, care era unul dintre profesorii evaluatori, și care, potrivit acestuia, ar fi avut un comportament homofob.


 „În ultimele zile am tot citit comentarii legate de abuzurile din UNATC, dar mai ales comentarii generate de aceste comentarii, unele dintre ele plasate chiar de copiii profesorilor care m-au abuzat și pe mine, la 18 ani, pe vremea cînd și eu eram un copil. 
Țin minte prima întrebare pe care mi-a adresat-o Florin Zamfirescu la admitere - "ai prietenă?" - și, desigur, tot coșmarul declanșat ulterior de această întrebare. Dar și umilințele. Și rușinea, și faptul că mă simțeam neputincios la cei 18 ani ai mei - "realizezi că asta e o problemă, nu?". Pentru cine, mai exact, domnule Zamfirescu, este o problemă? Mi-am răspuns singur. M-a ajutat și abordarea auriferă a maestrului. 
În timpul unei alte probe, fix în momentul monologului, Ion Cojar, care mă voia la clasă, este abordat de un asistent. Eu aud ce îi spune asistentul - "nu îl luați pe ăsta, că e homosexual!". Repet - aveam 18 ani și mă aflam pe o scenă, în fața unei comisii de admitere. Și mi-am continuat proba. Deși aș fi preferat să mor. Dumneavoastră cum ați fi procedat? 
La unul dintre ateliere, Gelu Colceag, pe care nu îl cunoșteam, intră în clasă, dînd cu ușa de perete. Vine direct la mine și mă întreabă fioros - "cum te cheamă?". Eu îi răspund, entuziasmat, cu vitalitatea tînărului de 18 ani. Dar o prietenă care mă însoțea, îl aude pe hol spunîndu-le unor asistenți - "cît voi fi eu aici, homosexualul ăsta nu o să intre." 
Nu aș fi reluat subiectul, dar scîrba infinită pe care mi-a produs-o vizionarea unor fragmente dintr-un podcast recent, nu mă lasă să tac. Și, în fond, de ce să tac? Trauma pe care mi-au provocat-o acei monștri, care au influențat generații, este enormă. 
Și voi vorbi despre asta cu fiecare ocazie. 
UNATC I. L. Caragiale, sper că veți avea grijă de tineri. Se apropie admiterea. Ce-ar fi să nu le mai distrugeți viitorul?”, a scris Maurice Munteanu pe Facebook.


Reacția lui Florin Zamfirescu

„Am văzut ce s-a spus, ce a scris. Nici nu mai știu în ce context l-am întrebat, sincer, dacă are prietenă. El era cam infantil la probe. La teatru se mai întreabă una, alta, se mai discută lucrurile astea. La câți studenți au trecut prin mâna mea… Pot să spun sigur că nu l-am întrebat în mod tendențios. Vedeți, se poate face o veste din nimic. Când un profesor pune întrebări pentru un candidat, vrea să îl descopere, să știe câte ceva despre el. Eu întrebam și fetele dacă au iubit, dar nu pentru că ar conta asta în meseria de actor. Eu îi întreb și pe nepoții mei. Am un nepot în clasa a IV-a, îl mai întrebam: măi, tu ai prietenă? Nu știu ce e tendențios în asta!”, a declarat Florin Zamfirescu pentru Fanatik.

Întrebat de ce crede că Maurice Munteanu s-a simțit umilit, actorul a răspuns:

„ L-am blocat cu întrebarea pentru că era tâmpit. Eu nu vreau să mă disculp în niciun fel. Eu nu permit nimănui să facă astfel de insinuări. Ce vină am eu dacă el s-a simțit, vezi Doamne, lezat? Credeți că pe mine chiar mă interesează că el era homosexual sau nu?”.

 

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel