Florin Piersic, peripeții la prima sa ieșire din țară: „Mi-a dat puiul și m-am suit în avion”

Data publicării:
Florin Piersic, Captură foto YouTube/ Reteaua de idoli TVR
Descriere foto: Florin Piersic, Captură foto YouTube/ Reteaua de idoli TVR

Florin Piersic a povestit, cu mult umor, cum a ajus să se urce în avion cu o porție zdravănă de pui prăjit, pregătită de mama sa. 

 

A fost supranumit Alain Delon de România și și-a dedicat întreaga viață actoriei.  S-a născut pe 27 ianuarie 1936, în Cluj, din părinți originari din Bucovina. Mama sa era din Valea Seacă, iar tatăl originar din Corlata, acolo unde și marele actor și-a petrecut copilăria.  S-a mutat apoi în Cernăuți și, ulterior, a ajuns la Cluj Napoca, acolo unde a urmat Liceul de băieți nr. 3, azi Colegiul Național Emil Racoviță.

A absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică din București (astăzi UNATC), promoția 1957 și a debutat pe scena Teatrului Național din București în același an, în pelicula ”Ciulinii Bărăganului”, iar, de atunci a jucat într-un număr impresionant de piese de teatru și filme. A fost distins cu Ordinul Meritul Cultural clasa a V-a „pentru merite deosebite în domeniul artei dramatice”. De asemenea,  a fost decorat la 30 mai 2002 cu Ordinul național Steaua României în grad de Cavaler.

 

Prima ieșire din țară

 

Marele actor a ieșit din țară, pentru prima dată, la 22 de ani. Era la începutul carierei și abia scotea capul în lume, așa că a întâmpinat o mulțime de peripeții. 

Florin Piersic a povestit, la Antena 3, cum a ajuns să se urce în avion cu puiul prăjit de mama sa, de teamă să nu rabde de foame pe parcursul călătoriei. 


'Aveam 22 de ani jumătate. Eu m-am născut în ianuarie, pe 27 ianuarie, sunt Vărsător. Asta era în aprilie, când am fost anunțat de un domn, care în tramvaiul 5 din București mi-a spus: 'Știi, Florin? Te știu, te-am văzut în film', zic în care film, zice că în 'Ciulinii Bărăganului'. Mi-a zis „să știi că tu ai să fii reprezentantul României la Cannes”.

Să mă bată Dumnezeu dacă eu știam ce e aia 'Cannes'. M-am dus acasă, mi-am întrebat părinții 'voi ați auzit de Cannes?' și au zis nu. Am luat o hartă, am întins-o pe jos, ne-am uitat pe hartă și zic asta este, în Franța. (…) Eram înnebunit, nu îmi venea să cred că eu, la 22 de ani și, o să ajung în Franța.

M-am suit în avion după ce mama mea m-a condus până la avion, pentru că atât i-a vrăjit pe ăia de la frontieră (…) că i-au dat voie, ceea ce nu s-ar putea face acum. Și mi-a spus: 'Florin, ți-am pregătit un pui fript'. (…) Mi-a dat puiul și m-am suit în avion', a povestit Florin Piersic la Antena 3.

 

 

Florin Piersic, mesaj emoționant pentru români: „Eu știu tot, iubesc tot ce este legat de țara asta a mea”

 

De 1 decembrie, Florin Piersic, în vârstă de 85 de ani, a avut un mesaj plin de emoție despre România. 

Recent, marele actor a transmis un mesaj plin de emoție pentru români, în care își exprimă dragostea de țară. Într-o intervenție în cadrul emisiunii lui Cristi Brancu de la Prima TV, Florin Piersic s-a descris ca fiind un ghid pentru România, fiind atît de îndrăgostit de țara noastră și cunoscând-o atât de bine.

 „Toate cele bune. Abia aștept să ne întâlnim, ceea ce ar fi minunat să ne îmbrățișăm, cel mai frumos gând pe care pot să îl am. Aș da orice să pot să fiu alături de toți cei care simt pentru ziua de 1 Decembrie că sunt români, că sunt ai mei, că eu sunt al tuturor, dar neapărat al celor care iubesc țara asta pe care eu o cunosc atât de bine, încât ar trebui să mai trăiesc două sau trei vieți ca să le povestesc tuturor unde am fost în România, ce am simțit în România, pe unde am filmat în România, să fiu cel mai bun ghid pentru România. Eu știu tot, iubesc tot ce este legat de țara asta a mea. Sper că ați înțeles și nu vă doresc decât să fiți sănătoși și să ne întâlnim, și să ne îmbrățișăm”, a declarat Florin Piersic la Prima TV. 


Cea mai mare teamă a marelui actor

Recent, actorul a făcut o confesiune în emisiunea Legendele, prezentată de Dan Negru. Acesta a spus că este conștient de vârsta pe care o are și că îi este foarte teamă de moarte.


 „Am fost de 46 de ori la Mormântul Sfânt, la Ierusalim. Da, îmi este frică de moarte. Știu că așa trebuie să fie, dar nu vreau. Cum aș vrea să-și amintească oamenii de mine după o sută de ani? N-o să-și mai aducă aminte nici de ei, darămite de mine. Uiți și după două zile ce faci, se uită tot”, a dezvăluit actorul la Antena 1. Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel