Florin Piersic, mesaj emoționant după moartea lui Ion Dichiseanu: „O prietenie care a durat o viață”

Data publicării:
Florin Piersic, captură foto Youtube/ doxologia.ro
Descriere foto: Florin Piersic, captură foto Youtube/ doxologia.ro

Florin Piersic a transmis un mesaj trist în amintirea bunului său prieten Ion Dichiseanu. 

Ion Dichiseanu s-a stins din viață, după ce a fost internat trei luni de zile la Spitalul Floreasca din Capitală, din cauza unei infecții care i-a cauzat o pneumonie bilaterală. Marele actor, în vârstă de 87 de ani, era iubit de o țară întreagă, iar moartea sa a lăsat multă durere în urmă. 


Florin Piersic este profund îndurerat după moartea bunului său prieten, cu care are foarte multe amintiri frumoase. Cei doi s-au întâlnit de multe ori atât pe platourile de filmare, cât și în cadrul emisiunilor de televiziune.


Ion Dichiseanu va rămâne veșnic în inimile oamenilor datorită rolurilor interpretate în zeci de producții cinematografice. „Bun, vesel, plin de energie și neastâmpăr”, așa îl descrie celebrul actor Florin Piersic. 


„Mi-a fost partener. În 1966 ne-am găsit împreună pe platourile de filmare la filmul Tunelul, o coproducție internațională. Și iarăși în 1984 în Trandafirul Galben. Noi doi eram considerați cavalerii cinematografiei românești. De televiziune nu mai vorbesc în câte emisiuni ne-am întâlnit. Dar dincolo de toate eram prieteni.


O prietenie care a durat o viață. L-am avut invitat la Iași în 2019 la Festivalul „Serile filmului romanesc, la a zecea editie, care mi-a fost dedicată. Am petrecut o săptămână împreună și, Doamne ce ne-am mai bucurat. Bun, vesel, plin de energie și neastâmpăr.


Așa era prietenul meu Ion Dichiseanu. Ți-ai iubit mult profesia și publicul Dicki, dragul meu și n-ai uitat nici o clipă de ce te-ai facut actor. Astăzi însă destinul a facut ca tu, ” dezgustat de atâtea măști grotești, să ieși din scenă, plângând între culise”, vorba poetului Mihai Coreanu. O lumină arde pentru sufletul tau. Rămâi în amintirea mea, prieten al meu!”, a scris marele actor Florin Piersic, pe pagina sa de Facebook.


Ion Dichiseanu s-a născut pe 20 octombrie 1933 în Adjud. A absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică din București în 1959. Ion Dichiseanu s-a născut la 20 octombrie 1933, la Adjud. A absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografie în 1959. A avut o îndelungată activitate la Teatrul Nottara şi în cinematografie.

 

Citește și: Cristian Şofron, devastat după moartea lui Ion Dichiseanu: A fost „unul dintre ultimii boieri” pe care i-a avut mişcarea artistică din România



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel