Cristian Şofron, devastat după moartea lui Ion Dichiseanu: A fost „unul dintre ultimii boieri” pe care i-a avut mişcarea artistică din România

Data actualizării: | Data publicării:
Ion Dichiseanu, sursa foto Facebook
Descriere foto: Ion Dichiseanu, sursa foto Facebook

Actorul Ion Dichiseanu a murit, joi, la Spitalul de Urgenţă Floreasca, unde era internat de mai multe luni.

Actorul Cristian Șofran i-a adus un ultim omagiu bunul său prieten Ion Dichiseanu. Cei doi au fost mai mult decât colegi de scenă, au fost prieteni buni și îi leagă amintiri frumoase împreună. 


"Pentru mine, Ion Dichiseanu este unul dintre cei mai apropiaţi oameni într-o perioadă a vieţii mele, într-o perioadă de formare a mea ca artist, dar mai ales ca om. Am stat lângă el o perioadă lungă de timp, am simţit talentul lui formidabil, am urmărit farmecul lui debordant şi cred că este unul dintre ultimii, cu sau fără ghilimele, boieri pe care i-a avut România şi mişcarea artistică din România. Îl mulţumesc pentru tot şi îi urez ca această corabie în care s-a urcat acum să-l ducă spre lumi mai bune", a declarat Cristian Şofron pentru Agerpres.


Actorul nu poate uita colecția impresionantă de băuturi pe care o avea Ion Dichiseanu și cu care se lăuda de fiecare dată. Chiar dacă îi vin în minte amintiri frumoase cu regretatul actor, Cristian Șofran este îndurerat și nu se poate bucura acum de momentele plăcute din trecut. 


"Sunt multe amintiri şi de la filmări şi din viaţa particulară, e greu să-ţi aduci aminte acum de astfel de lucruri, dar pot să spun că am avut o perioadă în care ne-am văzut destul de des şi noi doi, şi împreună cu familiile. Am fost de câteva ori la el şi de fiecare dată s-a bucurat şi mi-a prezentat cu mândrie colecţia lui de băuturi fine, pe care şi eu am apreciat-o ca atare", a povestit actorul. 


Actorul Vasile Calofir a transmis un mesaj emoționant, după moartea maestrului Ion Dicihiseanu. 


"E foarte greu. S-au cam dus toți, să știți, s-au cam dus toți și asta ne creează o grea și apăsătoare suferință pentru că rămâne un gol între generații. Am avut șansa să interacționez, să îl văd la lucru. Rămânem așa, goi și cu ochii spre cer. Sunt foarte emoționat să știți. M-a luat prin surprindere total. Eu îl știu pe Ion Dichiseanu cu o glumiță mereu pregătită, cu o poveste și întotdeauna m-a uimit cum putea să țină minte date, nume locuri. Și elegant, întotdeauna era extrem de elegant. Era cu sacou alb, cu batistă, șarmant, adică la 80 și ceva de ani era o apariție. Intra pe terasă și ospătarii veneau: Maestre, maestre. 


Excepționali. Ei sunt mari și în viață, dar și pe platou sau pe scenă. Nu ai cum, când vorbim despre talente atât de mari, lucrurile astea nu se pot despărți. Sunt momente grele pentru toți. Poate că și cei care nu l-au cunoscut personal încearcă așa un soi de suferință de la distanță, dar noi care am și interacționat, vă dați seama... Pe mine chiar mă apasă și sunt un om sincer. Nu am cum să zic în aceste momente doar cuvinte frumoasă. Nea Dichi, îmi pare foarte-foarte rău", a declarat Vasile Calofir la RealitateaPlus.

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel