Florin Dumitrescu, rețetă simplă de ciorbă cu afumătură și cartofi. Ingredientele secrete folosite de bucătar: „De aici e gustul ciorbei”

Data publicării:

Florin Dumitrescu a dezvăluit propria sa rețetă rapidă și simplă de ciorbă cu afumătură.

Florin Dumitrescu își face timp din când în când să le ofere și fanilor săi, pe rețelele de socializare, câteva rețete de sezon, extrem de simple de preparat, dar și de delicioase, după cum spune chiar el. Așadar, de data aceasta, în bucătăria celebrului bucătar chef se prepară o ciorbă de afumătură și cartofi, tradițional românească. Nu ai nevoie decât de câteva ingrediente de bază, spune el, pe care, de regulă, toată lumea le are în propria bucătărie.

„Oricine are în casă o bucată de afumătură, că e slănină, coastă, ceva sau un os afumat sigur avem toți în casă și cartofi. Atunci o să vă arăt cum să le folosiți să faceți o ciorbă bună de cartofi cu afumătură. Pregătiți toate ingredientele, afumătura o puneți la fiert, la foc mediu. Apoi, tocați legumele mărunt, pentru că asta este baza voastră de gust, de aici e gustul ciorbei. Aveți nevoie de rădăcinoase: ceapă, țelină, morcov, de ce nu, poate și păstârnac.”, a dezvăluit Florin Dumitrescu, pe rețelele de socializare.

Te-ar putea interesa și: Tipul de pește pe care nu trebuie să-l prăjești niciodată. Chef Joseph Hadad: „Se usucă imediat”. Variantele pe care să le alegi, în schimb

Motivul pentru care nu trebuie să rumenești legumele

Chiar dacă majoritatea gospodinelor obișnuiesc să rumenească legumele, atunci când prepară o ciorbă, Florin Dumitrescu spune că trebuie să renunți să faci acest lucru. Prăjirea lor nu va face decât să le ia din aromă și din culoare, spune el, motiv pentru care trebuie completat imediat cu apă vasul, în momentul în care acestea sfârâie. De asemenea, există și câteva condimente de bază care vor da savoarea finală ciorbei, pe lângă sarea și piperul tradițional.

„Puneți la călit în vasul în care fierbeți ciorba, în puțin ulei, dar nu le rumeniți. Dacă le rumeniți, nu vor mai avea o culoare atât de prietenoasă. În momentul în care au început să sfârâie, puneți și condimente, puțin tarhon uscat, cimbrișor, sare, piper și neapărat apa, ca să stingeți prăjeala.”, a continuat acesta.

VEZI și: Cătălin Scărlătescu, rețetă de paste cu cinci tipuri de brânzeturi: „Se pune tava la cuptor, până face o crustă arămie”

Ingredientele secrete ale ciorbei cu afumătură și cartofi

Mai mult, Florin Dumitrescu nu obișnuiește să adauge smântână în oală, ci în propria farfurie, astfel încât preparatul să fie perfect pentru toate persoanele invitate la masă. La final, însă, mai există câteva ingrediente de bază pe care trebuie să le adaugi, astfel încât să te bucuri de cel mai delicios rezultat final.

„Scoateți afumătura de la fiert, tocați-o de dimensiuni potrivite, ca să puteți băga o dată în gură, după care completați cu apa în care ați fiert afumătura. Puneți și cartofii la fiert, odată cu afumătura. În acest moment, puteți să faceți și curat la locul de muncă. Neapărat aveți nevoie la final de oțet de tarhon, tarhon și pătrunjel tocat. Vă recomand să puneți smântâna la final, poate mai aveți vreun invitat la lactoză și nu poate să deguste și el această bunătate de ciorbă.”, mai spune el.

Pe aceeași temă: Gabriela Cristea, rețetă inedită de sarmele: „Acesta este secretul.” Trucul prin care previne arsurile digestive



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel