Gabriela Cristea, rețetă inedită de sarmele: „Acesta este secretul.” Trucul prin care previne arsurile digestive

Data actualizării: | Data publicării:

Gabriela Cristea a dezvăluit propria rețetă de sarmale tradiționale românești. 

Gabriela Cristea este o adevărată gospodină, care își delectează familia întotdeauna cu extrem de multe preparate din toate colțurile lumii, cât și cu cele tradiționale românești. În acest sens, vedeta s-a hotărât de această dată să facă sarmale, după rețeta proprie, pe care și-a dorit să le-o dezvăluie și fanilor săi. Aceasta a pregătit o cantitate destul de generoasă, întrucât și-a dorit să-și încânte și musafirii cu această delicatesă.

„Bună dragilor, este momentul să facem sarmale și acum știți ce fac, curăț șoriciul de la afumătură. Uitați ce afumătură frumoasă am luat. Pentru sarmale o să avem nevoie de carne tocată, eu o am deja tocată, varză murată, afumătură, ceapă, orez și de mult sos de roșii și cimbru

Nu o să mai punem sare, deoarece am gustat varza și, în ciuda faptului că am pus-o la desărat, nu s-a desărat foarte tare și atunci nu prea mai punem sare în carne, pentru că o să își tragă sarea din varză”, a spus Gabriela Cristea pe rețelele de socializare.

Citește și: Anca Țurcașiu, rețetă de rulouri cu dovlecel și ou. Este sănătoasă și potrivită pentru orice dietă

Secretul Gabrielei Cristea, pentru niște sarmale delicioase

Vedeta a adaptat rețeta tradițională după bunul plac, astfel încât să nu creeze probleme digestive, dar să fie și foarte gustoasă, în același timp. Astfel, aceasta și-a dorit să le împărtășească și fanilor câteva dintre trucurile sale, cum ar fi cel care previne arsurile la stomac.

„Tocăm afumătura și ceapa. Eu nu prăjesc ceapa și orezul pentru că mi se pare că ai arsuri după aceea de la sarmale și unul dintre secretele mele este că eu toc și afumătura și o pun în amestecul de carne, acesta este secretul.”, a continuat ea. 

VEZI și: Florin Dumitrescu, rețetă de orez cu lapte și sos de caramel. Modul de preparare este unul inedit, specific bucătarului chef

Modul de preparare al sarmalelor

Când toate ingredientele sunt pregătite, Gabriela Cristea începe să prepare compoziția celebrului preparat tradițional. Apoi, vedeta pregătește mai multe recipiente uriașe, după care lasă timp de câteva ore la fiert sarmalele, astfel încât acestea să se rumenească și să se gătească cât mai perfect. Trucurile nu se termină aici, întrucât soția lui Tavi Clonda pune câteva ingrediente secrete și între straturile de sarmale din oală. 

„Încep să fac amestecul și am afumătura, ceapa, amândouă tocate și carnea tocată. Eu prefer să o toc la măcelărie, pentru că nu merge aparatul meu de tocat cum merge acela de la măcelărie. Înăuntru mai pun așa, niște orez pe care trebuie să îl spăl înainte bine, bine. Eu nu prăjesc nici orezul, nici ceapa, că mi se pare că devine prea agresivă toată treaba, și pun roșii înauntru, acesta este din nou un alt secret, nu știu dacă și voi faceți la fel, dar pun roșii pentru că îmi inclusiv compoziția din interior să fie un pic roșie. 

Mai punem piper, dar nu foarte mult, pentru că o să mănânce și copiii. Foarte puțină sare, pentru că deja este foarte sărată varza și e ca și cum nu aș pune sare și cimbru, așa le fac eu, și o mai pun și două foi de dafin, dar le aromatizez cu cimbru pentru că așa ne plac nouă. Suntem destul de generoși cu cimbrul. Acum amestesc compoziția. Între straturile de sarmale, în oală, pun și sos de roșii și cimbru. Le pun la fiert cu vin și apă.”, a spus Gabriela Cristea, într-un clip video publicat pe pagina ei personală de Facebook.

VEZI și: Florin Dumitrescu, rețetă de plăcintă de mere. Ingredientul secret folosit de bucătar: „Ca ea să fie perfectă, trebuie să punem...”



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel