Florin Chilian trage un semnal de alarmă cu privire la industria românească muzicală: „Totul e realizat cu scopul de a face cât mai mult profit”

Data actualizării: | Data publicării:
Florin Chilian, captură video youtube/ Antena Stars
Descriere foto: Florin Chilian, captură video youtube/ Antena Stars

Florin Chilian a vorbit despre calitatea industriei muzicale de la noi din țară.

Florin Chilian a fost invitat în cadrul emisiunii „Golden Hour cu Jessie”, la Radio Gold FM, unde a vorbit despre situația actuală în care se află industria muzicală românească. În primul rând, artistul a scos în evidență impactul pe care îl au astăzi artiștii veniți din Republica Moldova, care au cucerit imediat trendurile românești și care au ajuns foarte repede la inimile publicului. Talentul uriaș este factorul decisiv care i-a ajutat pe aceștia în drum spre succes, consideră interpretul. 

„Se poate observa că artiștii care vin din Republica Moldova sunt din ce în ce mai apreciați și asta pentru că sunt cu adevărat talentați. Fără a fi deloc putinist, consider că talentul acesta este format de excepționala cultură rusească”, spune Florin Chilian.

„Abia acum începe să se coaguleze ca o afacere foarte profitabilă”

Mai mult, acesta consideră că în România încă nu există o industrie muzicală reală, iar drumul spre profit de abia de acum începe. Casele de discuri au la noi în țară cele mai multe drepturi asupra încasărilor care se câștigă din melodia unui artist.

„Din punctul meu de vedere, abia acum începe să se coaguleze ca o afacere foarte profitabilă. Sunt oameni care impun anumiți artiști pe posturile de radio. Mulți artiști din țară au contracte semnate cu diverse case de discuri și primesc un procent minim din încasări (undeva la 10-20%), iar drepturile de autor sunt cedate contractual caselor de discuri care îi reprezintă.”, continuă el.

Ce sfat are Florin Chilian pentru tinerii artiști

De asemenea, Florin Chilian trage un semnal de alarmă asupra mesajelor care se regăsesc astăzi în majoritatea melodiilor românești. Acestea conțin în principiu același mesaj, unde sensul cuvintelor este pierdut, astfel încât se urmărește doar profitul câștigat din urma lor, și nu transmiterea unei emoții. În acest sens, compozitorul le recomandă tuturor celor care sunt la început de drum în acest domeniu să analizeze mai mult definiția de „artă” și să încerce să atingă acest sens profund.

„Se scot niște piese care ajung să anuleze sensul cuvintelor, totul cu scopul de a face cât mai mult profit fără să existe atenție la detalii sau la efectele pe care le are o melodie asupra publicului. Le recomand tinerilor artiști să meargă la definiția artei, care dacă nu este profund personală, nu este artă.” este mesajul transmis de artist.

Ce spune artistul despre pandemie

Chiar dacă pandemia a fost prilejul de regăsire a foarte multor artiști, care și-au descoperit și alte pasiuni și au avut extrem de mult timp de petrecut în intimitatea familiei, Florin Chilian consideră că niciodată lumea nu va mai fi la fel cum era înainte.

„Lumea de dinaintea pandemiei nu se va mai întoarce niciodată.”, a mai spus acesta

Mai mult, acesta se declară a fi un patriot convins, care nu se vede să locuiască altundeva decât în România. 

„Nu pot respira într-o altă limbă… am încercat. Iar confortul meu după atâta muncă e aici, în România.”, mai afirmă Florin Chilian, în cadrul emisiunii. 

Citește și: Obiceiul pe care Rona Hartner îl are zilnic, după ce a învins cancerul: „Este un miracol ce mi s-a întâmplat”Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience