Florin Călinescu, adevărul despre plecarea din PRO TV: Nu mai este valabil sloganul de acum 20 de ani. Spiritul Pro nu mai există

Florin Călinescu, foto Instagram/ Romanii au talent
Descriere foto: Florin Călinescu, foto Instagram/ Romanii au talent

Florin Călinescu a vorbit despre motivul pentru care a plecat din Pro Tv și despre planurile pe care le are în viitor.

Florin Călinescu a făcut istorie în ProTv. Actorul a fost vedeta postului încă din primii ani de emisie a televiziunii din Pache Protopopescu. Cu mici pauze, Florin Călinescu a adunat niște ani buni în Pro Tv, dintre care, ultimii 5 ani, l-au găsit în postura de jurat al emisiunii „Românii au Talent”.

Florin Călinescu pleacă din Pro Tv cu un gust amar, după cum spune chiar el, care este de părere că lucrurile s-au schimbat în rău în cadrul trustului și că nu mai are nicio legătură cu proiectul început cu anii în urmă de omul de afaceri Adrian Sârbu.

„Fiecare parte spune ceea ce consideră că trebuie să spună. Eu am negociat doar acum cinci ani și nu este vorba despre o negociere fianciară niciodată”, a spus Florin Călinescu la Aleph News.

Actorul spune că ProTv-ul de azi nu mai seamănă cu cel de acum 20 de ani, când, spune el, toate programele erau îndreptate către și pentru oameni. 

„Nu mai este valabil sloganul de acum 20 de ani. Nu mai este nici pe departe ceea ce domnul Sârbu a realizat pentru că lucrurile atunci aveau o emoție, aveau o particularitate, o energie care începea cu creație, în primul rând adresată poporului nostru, generațiilor tinere care azi sunt mature. Noi aveam tot timpul grijă să preluăm generațiile în fiecare an. Azi putem să vorbim despre un canal de filme cu ceva publicitate. Spiritul Pro nu mai există”, a mai spus actorul pentru sursa citată. 


Mai mult, vedeta spune că ProTv-ul este acum un brand de telecomandă, care merge din inerție.

„Nu am obosit de atâta ProTV pentru că atunci când mă duc la muncă eu nu mă uit la siglă. Este curios pentru mine pentru că pot să-mi închipui doar eu. Era un lucru făcut de la început pentru un telespectator pe care nu îl cunoșteam, dar îl știam și asta a făcut să țină ani de zile. Acum este vorba doar despre puterea unui brand de telecomandă care merge dintr-o inerție. De altfel, fisurile au început să apară pe ici pe colo”, a adăugat Florin Călinescu.

 

Cât despre planurile de viitor, Călinescu spune că se gândește serios să revină la prima sa dragoste, satira politică. 


„Dacă mai fac această meserie, ar trebui să mă întorc la ceea ce m-a consacrat cu adevărat, satira politică”, a mai spus fostul prezentator. Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Dată: 20 iul 2021, 14:35 | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience