Floarea toxică ce luptă împotriva cancerului. Substanțele acesteia sunt utilizate în medicamente

Data publicării:
Foto Freepik
Descriere foto: Foto Freepik

Floarea toxică ce luptă împotriva cancerului conține un compus utilizat în medicamente.

Floarea toxică ce luptă împotriva cancerului este folosită pentru producția de medicamente. Este vorba de narcise. Bulbul, frunza și floarea sunt folosite pentru a face medicamente.

Unii oameni aplică pe piele o bucată de pânză unsă cu un preparat din bulb de narcisă (tencuială) pentru a trata rănile, arsurile, entorsele și durerile articulare.

Narcisa, cum acționează

Narcisa conține substanțe chimice care ajută la reducerea durerii. Narcisa este, de asemenea, studiată pentru o posibilă utilizare în tratamentul bolii Alzheimer.

Narcisele au o istorie îndelungată în ceea ce privește utilizarea lor în scopuri medicinale. Medicul grec Hipocrate (460-370 î.Hr.), cunoscut ca părintele medicinei, a recomandat uleiul de narcisă pentru tumorile uterine.

Romanul Pliniu cel Bătrân (23-79 d.Hr.) a recomandat utilizarea locală a uleiului. Bulbii au fost, de asemenea, utilizați local pentru tratarea tumorilor în Africa de Nord, în America Centrală, în medicina arabă și în medicina chineză în Evul Mediu. Medicina tradițională japoneză folosește rădăcina pentru a trata rănile.

 

 

Narcisele pot fi mortale

Au existat numeroase cazuri de deces cauzate de ingerarea bulbilor de narcise. În general, se crede că aceste persoane au confundat bulbii cu usturoiul sau ceapa și astfel au gătit și consumat o cantitate mare. Potrivit site-ului web al Poison Control, toate părțile narciselor sunt toxice. Atunci când sunt înghițite, pot provoca greață, vărsături, diaree și dureri abdominale. Mâncatul bulbului poate provoca iritații severe ale gurii și tulburări de stomac. Aceste simptome nu pun de obicei viața în pericol și se rezolvă în câteva ore.

Citește continuarea pe DC Medical.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel