Fiul lui Pablo Escobar deplânge glorificarea "narco-culturii": "Tatăl meu nu ar trebui să fie înfăţişat ca o poveste de succes”

Data publicării:
Sebastian Marroquin - Juan Pablo Escobar, captură video YouTube
Descriere foto: Sebastian Marroquin - Juan Pablo Escobar, captură video YouTube

"Tatăl meu nu ar trebui să fie înfăţişat ca o poveste de succes, pentru că nu a ajuns niciodată să se bucure de nimic", a afirmat joi fiul fostului baron al drogurilor Pablo Escobar, deplângând că mulţi tineri visează să calce pe urmele tatălui său, glorificat într-un serial pe Netflix.

Invitat de municipalitatea din Santiago de Chile la un Consiliu pentru transparenţă, Sebastian Marroquin a criticat ferm "narco-cultura" pe care o promovează, în opinia sa, media şi seriale precum "Escobar, baronul răului".

"Astăzi, la 30 de ani de la moartea sa, Pablo Escobar generează mai multe informaţii decât în timpul vieţii sale", a declarat el în cursul unei conferinţe de presă în capitala chiliană.

El a deplâns glorificarea activităţii criminale şi a personajului lui Pablo Escobar, afirmând că în prezent "mulţi tineri îmi scriu spunând: am văzut filmul, am văzut serialul şi vreau să fiu ca tatăl tău".

Sebastian Marroquin, născut Juan Pablo Escobar, a adoptat această identitate la vârsta de 16 ani, când el şi familia sa s-au refugiat la Buenos Aires după moartea lui Pablo Escobar, liderul cartelului din Medellin ucis de forţele de securitate columbiene în 1993.

"Tatăl meu nu ar trebui să fie prezentat ca o poveste de succes, pentru că nu a ajuns niciodată să se bucure de nimic. Mă simt mult mai bogat decât tatăl meu, deoarece sunt un om liber", a spus el, adăugând că în prezent este prieten cu majoritatea copiilor traficanţilor de droguri care erau duşmanii tatălui său şi le-a cerut iertare sutelor de victime ale acestuia.

Întrebat cum crede el că se poate pune capăt traficului de droguri şi violenţelor pe care le generează, Sebastian Marroquin s-a declarat favorabil legalizării consumului de droguri, deoarece "toată maşina prohibiţiei a generat acest context", notează Agerpres. Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel