Filmul ''Taylor Swift: The Eras Tour'' face furori în cinematografe. Pelicula a debutat pe primul loc în box-office-ul nord-american

Data publicării:
Taylor Swift, foto instagram
Descriere foto: Taylor Swift, foto instagram

Cântăreaţa americană Taylor Swift, un superstar al muzicii pop, a contribuit la revenirea în număr mare a spectatorilor în cinematografele din America de Nord pe parcursul weekendului trecut datorită filmului "Taylor Swift: The Eras Tour", realizat în timpul turneului ei mondial.


Potrivit estimărilor, acest lungmetraj a obţinut încasări de 96 de milioane de dolari în primul său weekend de proiecţii în Statele Unite şi Canada. "Acesta este un debut extraordinar", a declarat analistul David A. Gross de la compania Franchise Entertainment Research.

Vânzările de bilete realizate de vineri până duminică pentru acest film, care conţine scene filmate în trei concerte diferite, au fost puţin mai mici în comparaţie cu anumite previziuni, dar ele rămân totuşi "nişte cifre gigantice", afirmă acelaşi specialist american, notează Agerpres.

Până acum, cele mai mari încasări obţinute de lungmetraje realizate în timpul unor turnee muzicale fuseseră stabilite de cântăreţul canadian Justin Bieber, cu filmul "Never Say Never", care a obţinut în total 73 de milioane de dolari în 2011, şi de filmul "This Is It", lansat la câteva luni după moartea megastarului Michael Jackson în 2009 şi care a obţinut 72,1 milioane de dolari.

Taylor Swift a doborât aceste recorduri în doar trei zile, ceea ce a făcut ca weekendul trecut să fie cel mai bun din box-office-ul nord-american de la lansarea simultană din această vară a filmelor "Barbie" şi "Oppenheimer".

Reprezentanţii lanţului de cinematografe AMC, care distribuie filmul cu Taylor Swift, i-au încurajat pe spectatori să danseze, să cânte şi, în manieră generală, să se comporte ca şi cum ar asista la un concert adevărat.

 



Pe locul al doilea în box-office-ul nord-american, la mare distanţă de noul lider, s-a clasat filmul "The Exorcist: Believer", cu încasări de 11 milioane de dolari, potrivit companiei specializate Exhibitor Relations.

 



Leslie Odom Jr. şi Ann Dowd apar pe afişul acestui nou film horror, lansat la 50 de ani după producţia originală.

Pe locul al treilea se află filmul de animaţie pentru copii "PAW Patrol: The Mighty Movie", cu încasări de 7 milioane de dolari de vineri până duminică.

 



Locul al patrulea este ocupat de un alt film horror, "Saw X", cu încasări de 5,7 milioane de dolari şi care a beneficiat de cronici pozitive în presa de specialitate.

Filmul SF "The Creator", în care actorii John David Washington, Gemma Chan, Ken Watanabe şi Allison Janney se luptă cu o inteligenţă artificială, ocupă poziţia a cincea cu încasări de 4,3 milioane de dolari.

Topul 10 din box-office-ul nord-american este completat de următoarele producţii cinematografice:

6. "A Haunting in Venice" (2,05 milioane de dolari)

7. "The Blind" (2,02 milioane de dolari)

8. "The Nun II" (1,6 milioane de dolari)

9. "The Equalizer 3" (960.000 de dolari)

10. "Dumb Money" (920.000 de dolari). 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel